Γράφας: "Στόχος η όσο τον δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής"

Ο Θωμάς Γράφας υπογράμμισε πως δεν έχει κριθεί ακόμα το εφετινό πρωτάθλημα και πως ο Ολυμπιακός δεν έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, παρά το προβάδισμά του. Επίσης, αναφέρθηκε στην ισοπαλία 1-1 της Βέροιας με τον Παναθηναϊκό και στην απόδοση της ομάδας του. Ο Γράφας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βέροιας και τι άλλαξε ο ίδιος στην ομάδα, η οποία πέτυχε δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό: «Το πρώτο πράγμα που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ήταν με θέματα τακτικής φύσεως και δουλέψαμε πολύ με τα παιδιά για να το πετύχουμε. Παρέλαβα μία καινούργια ομάδα, στην οποία έπρεπε να σταθώ στο τακτικό κομμάτι».

Για την εξέλιξη της «Βασίλισσας» μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη: «Πάντα προσπαθείς να αλλάξεις θέματα με τη θετική μορφή και στο ψυχολογικό κομμάτι, και αυτό έκανα και σε αυτό τον τομέα».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Κατ’ αρχήν ήταν δύο διαφορετικά ημίχρονο. Στο πρώτο θα μπορούσε να είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός με πολλά γκολ, ήταν πάρα πολύ γρήγορος και είχε πολύ ποιότητα. Αυτό φάνηκε στα πρώτα 45 λεπτά. Στην επανάληψη, εμείς αλλάξαμε το σκεπτικό μας, είχαμε την κατοχή και καταφέραμε να φέρουμε το ματς στα ίσα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καλή εικόνα και κάναμε λάθη στην τακτική. Ο Παναθηναϊκός είδαμε ότι πέφτε η απόδοσή του και αυτό που συμβαίνει στην ομάδα του Παναθηναϊκού το γνωρίζει το τεχνικό τιμ της ομάδας και γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της ομάδας του. Όταν έχεις προηγηθεί στο σκορ, έχεις ευκαιρίες να τελειώσεις το ματς και ο αντίπαλος παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ίσως να πέρασαν στην λογική να κρατήσουν και να διαχειριστούν το ματς, και να το πλήρωσαν. Έχει γίνει θέμα με τα δεύτερα ημίχρονα του Παναθηναϊκού και πιστεύω πως ξέρουν καλύτερα εκείνοι τι συμβαίνει. Δεν νομίζω εγώ να αντιμετωπίζει προβλήματα ως προς τη διάρκεια του ματς, αλλά η εικόνα της δείχνει κάτι τέτοιο. Ίσως να είναι συμπτωματικό ή θέμα διαχείρισης. Όταν είσαι πίσω στο σκορ, και εμείς ήμασταν πίσω στο σκορ, έπρεπε να επιβάλουμε το δικό μας πλάνο και τη φιλοσοφία. Ρισκάραμε και με τις αλλαγές, αφού δεν είχαμε άλλη επιλογή, αν και ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να το διαχειριστούν οι άνθρωποι της ομάδας. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το σκεπτικό ή με την νοοτροπία ότι το ματς είχε “τελειώσει”. Αν ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει ένα γκολ, τότε δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα. Όντως υπάρχει διαφορά εικόνας μεταξύ 1ου και 2ου ημιχρόνου, και εκεί υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μπορεί να έχει να κάνει με τη λογική, τη διαχείριση ή το σκεπτικό της ομάδας».

Για τον τερματοφύλακα, τον Λόπες: «Είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να έχει έναν ικανό τερματοφύλακα, όπως και άλλοι παίκτες είναι πολύ σημαντικοί για εμάς».

Για τον στόχο της Βέροιας: «Η Βέροια είναι μία ομάδα που θα δώσει μάχη για την παραμονή και πιστεύω ότι θα το πετύχει. Δικός μου στόχος είναι αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατόν».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου: «Νομίζω ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς και παρακινδυνευμένο να πούμε οτιδήποτε. Βλέπουμε ότι οι μεγάλες ομάδες δεν περνούν εύκολα από οποιαδήποτε έδρα και θα μείνει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».