Βεργώνης: «Προκάλεσε ο Καρντόζο»

vergonis kerkira

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Βέροιας, Αλέξανδρος Βεργώνης. Μίλησε για το 3Χ3 της "Βασίλισσας" του Βορρά, τη ρατσιστική αντίδραση του Καρντόζο για τον Ντουμίτρου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το 3Χ3 που έχει κάνει η Βέροια τόνισε: "Έτσι. και το σημαντικό δεν είναι μόνο οι βαθμοί που έχουμε συμπληρώσει, αλλά και η παρουσία της ομάδας και αυτό είναι που μας αφήνει ικανοποιημένους μέχρι τώρα".

Για τις μεταγραφικές κινήσεις υπογράμμισε: "Σίγουρα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δούλεψαν από τις αρχές του Ιούνη με τον προπονητή και τους έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία και αυτό φαίνεται στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας και οι προσθήκες έδωσαν το κάτι παραπάνω και νομίζω πως κάποιοι άλλοι που δεν είναι έτοιμοι μέχρι στιγμής θα βοηθήσουν πάρα πολύ".

Για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς στη Βέροια είπε: "Άλλαξε το σκηνικό, είναι και για μας ένα μεταβατικό στάδιο και ο κ. Αρβανιτίδης πρόσφερε πάρα πολλά, το αναγνωρίζουμε και από εκεί και πέρα γίνεται μια νέα προσπάθεια και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο".

Για το θέμα που προέκυψε με τον Ντουμίτρου και τον Καρντόζο προσέθεσε: "Ειπώθηκαν κάποιες άσχημες εκφράσεις και σαν αρχηγοί της ομάδας αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση γιατί επειδή γίνεται παγκόσμια προσπάθεια, μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είμαστε παράδειγμα προς τέτοιου είδους παραδείγματα και είναι καταδικαστέο. Ναι τον έφτυσε και κάπου εκεί ήταν το αποκορύφωμα και δεν αξίζει και δεν πρέπει να το συνεχίσουμε".

Για τον Ντουμίτρου υποστήριξε: "Ναι είναι πολύ καλός παίκτης και έχει πετύχει μέχρι στιγμής κάποια τέρματα στην πρώτη αγωνιστική, αλλά και κόντρα στην Κέρκυρα και νομίζω ότι έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί πολλές φορές με τη Νάπολι, αλλά πιστεύω πως οι αναφορές προς το πρόσωπό του ότι θα είναι ο νέος Μπαλοτέλι σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας και τον υπολογίζουν. Η παρουσία του σε συνδυασμό με την πορεία της Βέροιας θα τον βοηθήσουν να κάνει το βήμα παραπάνω".

Για την ψυχολογία που έχουν για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης": "Είπαμε εμείς συνεχίζουμε προσγειωμένοι και μετά από κάθε έξτρα νίκη είμαστε και πάλι προσγειωμένοι και είμαστε πιο απαιτητικοί στους εαυτούς μας. Θα κρατήσουμε τα στοιχεία που μας έχουν αναδείξει σαν ομάδα και πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι".

Για τους φιλάθλους της Βέροιας κατέληξε: "Ναι ήταν πολλοί οι φίλαθλοι και τους ευχαριστούμε και όπως έχουμε πει νομίζω πως η ομάδα και η παρουσία της κάνουν βοηθούν στην επιστροφή στο γήπεδο και τους θέλουμε και στη συνέχεια".