Βαριά εντός έδρας ήττα της Βέροιας από την Ξάνθη

Βαριά εντός έδρας ήττα γνώρισε από Ξάνθη η Βέροια. Η "Βασίλισσα" έχασε με 0-4 και προβλημάτισε ιδιαίτερα με την απόδοσή της. Χωρίς να δημιουργήσει απειλές στην αντίπαληξ άμυνα, δέχθηκε τέσσερα γκολ και έφυγε από την αναμέτρηση με κατεβασμένο το κεφάλι.

Στο πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και χωρίς ρυθμό και χωρίς φάσεις στις δυο περιοχές. Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους αξιόλογη προσπάθεια στην περιοχή της Βέροιας άνοιξαν το σκορ.

Στο 19’ ο Ντε Λούκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Λισγάρας με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ, η Βέροια πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρος αλλά ήταν ακίνδυνη. Τα άκρα της (Σαρπόγκ, Σισίνιο) δεν δημιούργησαν καμιά ανησυχία στην αντίπαλη άμυνα (σχεδόν πάντα τρεις παίκτες πάνω στον παίκτη της Βέροιας που πήγε να πλαγιοκοπήσει) ενώ οι μπάλες που έφτασαν στον Καπετάνο τον βρήκαν απελπιστικά μόνο και εύκολη «λεία» για τους Λισγάρα, Καρασαλίδη.

Αμυντικά η Βέροια δεν κινδύνευσε. Εκτός από την φάση του γκολ, ο Λόπεζ δεν δέχθηκε απειλή αφού Μπαλάφας, Λινάρδος, Καλί και Μαλόν καθάρισαν όλες τις φάσεις.

Στο δεύτερο μέρος ο Θωμάς Γράφας έριξε στο ματς Βίτι και Κάλβο και «ζωντάνεψε» την επίθεση της Βέροιας.

Στο 56’ ο Σαρπόγκ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βίτι έκανε την κεφάλια αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ενώ η Βέροια έδειχνε να ανεβαίνει επιθετικά, ήρθαν τρία τέρματα από την Ξάνθη σε ισάριθμες φάσεις μέσα σε ένα οκτάλεπτο και όλα τελείωσαν νωρίς.

Στο 58’ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι και σημείωσε το 0-2. Ο Βασιλακάκης έκανε την σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καλί και ο Θάνος έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουνές.

Στο 61’ Λινάρδος έκανε λάθος κοντρόλ, η μπάλα έφθασε στον Βασιλακάκη, αυτός πάσαρε τη σωστή στιγμή στον Γιουνές και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 66’ ο Λόπεζ ανέτρεψε τον Λόπεζ και ο Θάνος έδειξε πέναλτι. Εκτελεστής ήταν και πάλι ο Γιουνές ο οποίος ανέβασε το σκορ στο 0-4.

Στο 80’ ο Σολτάνι να έβγαλε σε θέση για γκολ τον Νιέτο, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στο 88' ο Σολτάνι πλάσαρε από κοντά αλλά ο Λόπεζ. Στο 90' ο Νιέτο βρέθηκε μόνος στην περιοχή της Βέροιας αλλά πλάσαρε άουτ.

Διαιτητής: Θάνος (Καλφόγλου, Φωτιάδης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Γράφας) Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Κάλβο), Μαλόν, Καλί, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Άρτσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46’ Βίτι), Καπετάνος, Σαρπόγκ.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Καρασαρλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (78’ Νιέτο), Τριάδης (75’ Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (81’ Ράνος), Γουάλας, Λισγάρας, Καμαρά.