Πρώτη φετινή ήττα της Βέροιας

osfp veria

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε η Βέροια. Ηττήθηκε από τον μέτριο Ολυμπιακό με 3-0. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι μαϊμου στο πρώτο μέρος και εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση της Βέροιας στο φινάλε και σημείωσαν άλλα δυο τέρματα. Η Βέροια παρότι έχανε, δεν κατάφερε να απειλήσει στο Β´ μέρος.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν πεσμένος και οι φάσεις στις δυο περιοχές λίγες. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η Βέροια καλά στημένη δεν άφησε ελεύθερους διαδρόμους στους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας. Βέβαια σε αυτό το διάστημα η Βέροια δεν κατόρθωσε να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο.

Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ. Στο 6' ο Γιαννούλης από τα αριστερά γύρισε στον Μήτρογλου, ο διεθνής άσος επιχείρησε το αριστερό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καντιμοίρη.

Το σκορ άνοιξε στο 32' με πέναλτι "μαϊμού". Ο Κασάμι έπαιξε το ένα δύο με τον Ντουρμάζ, ο τελευταίος βούτηξε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Αμαραντίδη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο Μήτρογλου με εύστοχο χτύπημα έγραψε το 1-0.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν άλλη μια καλή φάση στο πρώτο μέρος. Στο 35' ο Κασάμι πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, έπαιξε το ένα δύο με τον Φουστέρ, αντί να πλασάρει έστρωσε στον Μήτρογλου, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά και ο Ραούλ Μπράβο πάνω στη γραμμή έδιωξε.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε ακόμη περισσότερο. Η Βέροια αν και πίσω στο σκορ, είχε παθητικό ρόλο στο ματς και δεν προβλημάτισε τους γηπεδούχους.

Και ο Ολυμπιακός απο την άλλη, ήταν νωθρός και η πρώτη καλή φάση του στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 73'. Ο Μήτρογλου βγήκε απέναντι από τον Καντιμοίρη επιχείρησε το πλασέ, ο γκολκίπερ της Βέροιας έδιωξε εκπληκτικά με το ένα χέρι.

Στο 80' ο Ολυμπιακός είχε άλλη μια καλή στιγμή. Μετά από Κάθετη μπαλιά του Φουστέρ, ο Μπενίτες απέφυγε εξαιρετικά τον Ραούλ Μπράβο και επιχείρησε το σουτ, ο Καντιμοίρης με το πόδι κατάφερε και έδιωξε.

Στο 83' η Βέροια δημιούργησε την πρώτη της αξιόλογη απειλή στο β' μέρους. Μετά από φάουλ Μπαργκάν, ακολούθησε κεφαλιά Κατίδς αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα δυο γκολ. Στο 88' βαθιά μπαλιά του Κασάμι, ο Ραούλ Μπράβο μονομάχησε με τον Μπενίτες, ο Ισπανός δεν μπόρεσε να διώξει και ο παίκτης του Ολυμπιακού βγήκε απέναντι από τον Καντιμοίρη και με πλασέ έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις, ατομική ενέργεια του Μιλιβόγιεβιτς και κάθετη μπαλιά, ο Κασάμι με άξοχο πλασέ από τα δεξιά της περιοχής έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Τουμπακάρη, Καμπόρης)

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία, Γιαννούλης, (57' Μαζουάκου), Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Τσόρι Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (67' Εντιγκά), Φουστέρ, Μήτρογλου (75' Μπενίτες).

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν (54' Όστοϊτς), Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Μπατιόν, Βεργώνης (75' Μπαργκάν), Καλτσάς, Γεωργιάδης (61' Κατίδης), Ντουμίτρου, Κάμπορα.