Θωμάς Γράφας: «Η γκρίνια αποσυντονίζει τη Βέροια»

Στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τον Σήφη Βοτζάκη μίλησε ο πρώην προπονητής της Βέροιας, Θωμάς Γράφας. 

Για το πέρασμά του από την Βέροια:

«Η Βέροια αντιμετώπιζε προβλήματα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα στήθηκε την τελευταία στιγμή με πολλούς προβληματισμούς και στόχος της ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Αν πετύχει αυτό το στόχο θα είναι επιτυχία. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να βρει η ομάδα τον στόχο της και θεωρώ ότι θα μπορούσε να καταλαμβάνει μια καλύτερη βαθμολογική θέση. Το ζητούμενο βέβαια ήταν το πώς θα καταφέρει η ομάδα να βρίσκεται μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού».

Για την δυσαρέσκεια των φιλάθλων της ομάδας:

«Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βέροια. Πριν αποχωρήσω είχα τονίσει μονάχα μια λέξη, «ηρεμία». Δυστυχώς αυτή η λέξη ήταν άγνωστη εκείνη την περίοδο και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τους προβληματισμούς αν πωλείται ή όχι η ομάδα. Είτε χάναμε είτε κερδίζαμε ο κόσμος γκρίνιαζε. Η γκρίνια αποσυντονίζει τη Βέροια. Δε θεωρώ αφύσικο για μία ομάδα που στόχος της είναι η παραμονή να χάνει και εντός έδρας. Στο ποδόσφαιρο εξάλλου όλα μπορούν να συμβούν».

Για το ποιο ήταν το βασικό πρόβλημα της Βέροιας:

«Το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και αυτό είναι το σκοράρισμα. Όταν δημιουργείς 20 τελικές προσπάθειες για γκολ και δε σκοράρεις ή πετυχαίνεις ένα τέρμα, το πρόβλημα είναι μεγάλο. Σε συνδυασμό με την έλλειψη ηρεμίας, ήταν τα σοβαρότερα προβλήματα της ομάδας».

Όσο αναφορά την αρνητικότητα γύρω από την ομάδα:

«Ένας προπονητής οφείλει να κοιτάει μόνο το επαγγελματικό κομμάτι της δουλειάς και όχι να προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους. Άλλωστε αυτό είναι ακατόρθωτο. Η ομάδα έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση με τον Λεβαδειακό και κέρδισε 2-0. Σαφώς και δεν ήταν τυχαίο αυτό και είδαμε τι έκανε χθες ο Λεβαδειακός στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Έπειτα από αυτή τη νίκη λοιπόν, αποδοκιμάστηκα προσωπικά από κάποια άτομα. Αυτό δεν ήταν τυχαίο».

Για τη σχέση του με τους εκπροσώπους Τύπου στην Βέροια:

«Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι συγκεκριμένο. Μπορεί αρκετές φορές να είσαι αποδέκτης κάποιων αρνητικών σχολίων και αποδοκιμασιών αλλά στην πραγματικότητα να μην είσαι εσύ ο πραγματικός στόχος. Αυτό είναι σημαντικό».

Για την αποχώρησή του από την ομάδα:

«Δεν έφυγα με κάποιο παράπονο. Επέλεξα να αποχωρήσω συνειδητά. Βέβαια, όταν θες να υλοποιήσεις τον στόχο σου και την δουλειά σου και τελικά δεν ολοκληρώνεις το έργο σου, υπάρχει ένα πρόβλημα. Αλλά στο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει συχνά».

Για την εφετινή Super League:

«Αν και ο Ολυμπιακός δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, δείχνει ότι διαφέρει από τις άλλες ομάδες και έχει ακόμη κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Θεωρώ πως και σε μία τέτοια περίοδο ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα και από εκεί φαίνεται ότι είναι μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι αρκετό για να μεγαλώνει την ψαλίδα με τους διώκτες του».