Κλήρωση στην σκιά του Παρθενώνα

kafatos zaravinas

Με μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Μουσείο της Ακρόπολης, άνοιξε η αυλαία της σεζόν 2014-2015 στο χάντμπολ.

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού και της Γενικής Γραμματέα Αθλητισμού κας Κυριακής Γιαννακίδου διεξήχθησαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών, Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο ηθοποιός και αθλητής του χάντμπολ Γιάννης Αϊβάζης και η δημοσιογράφος Έλενα Μπουζαλά, ενώ την διαδικασία των κληρώσεων ο δημοσιογράφος Παύλος Παλαιστής.

Τιμή στους κορυφαίους

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της σεζόν 2013-2014

Η καλύτερη επτάδα της Α1 Γυναικών: τερματοφύλακας: Μάγδα Κεπεσίδου (Νέα Ιωνία), αριστερή εξτρέμ: Μαρία Παπαδοπούλου (ΠΑΟΚ), δεξιά εξτρέμ: Άντα Σκουτέλλα (Αναγέννηση Άρτας), αριστερή ίντερ: Κατερίνα Βαφειάδου (Αμύντας Αμυνταίου), δεξιά ίντερ: Μπάρμπαρα Μπράουερ (Νέα Ιωνία), πλέι μέικερ: Λαμπρινή Τσακάλου (Νέα Ιωνία), πίβοτ: Αούσρα Στανκούτε (Αναγέννηση Άρτας).

Η καλύτερη επτάδα της Α1 Ανδρών: τερματοφύλακας: Κώστας Τσιλιμπάρης (ΑΕΚ), δεξιός εξτρέμ: Δημήτρης Τζηράς (Δούκας), αριστερός εξτρέμ: Διονύσης Γεωργιάδης (ΑΕΚ), δεξιός ίντερ: Αλέξης Αλβανός (ΑΕΚ), αριστερός ίντερ: Γρηγόρης Σανίκης (ΑΕΚ), Πλέι μέικερ: Γιώργος Μαστορογιάννης (Διομήδης Άργους), Πίβοτ: Μλάντεν Ράκσεβιτς (ΑΕΚ)

Οι πρώτοι σκόρερ Α1 Γυναικών και Α1 Ανδρών, Χριστίνα Τσιομπάνου και Γιώργος Πέρρος και οι MVP Λαμπρινή Τσακάλου και Χάρη Μάλλιο.

Επίσης τιμήθηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους στο άθλημα οι Γιώργος Ζαραβίνας (146 συμμετοχές- 230 γκολ στην Εθνική Ανδρών) και Δημήτρης Καφφάτος (96 συμμετοχές).

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΟΧΕ κ. Παντελής Χατζηιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τις προσπάθειες του Δ.Σ.: «Έχουμε μοιράσει πάνω από 400 μπάλες στα σωματεία, εστίες και θα έρθει και άλλο υλικό. Με τις στρατηγικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και τις συντονισμένες ενέργειες που έκανε μπήκε στο προγράμματα Σμαρτ, Ρινκ που είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του αθλήματος».

«Ιδιαίτερη δυναμική το χάντμπολ»

Ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός επεσήμανε: «Το χάντμπολ τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη δυναμική που έχει χαρίσει μεγάλες διακρίσεις στην πατρίδα μας. Χαίρομαι για αυτά που είπε ο Πρόεδρος για την ανάπτυξη του αθλήματος. Σημαντικό όμως είναι να παταχθεί η βία, είναι μονόδρομος για την άνοδο του αθλήματος
Εύχομαι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κα Κυριακή Γιαννακίδου είπε: «Εύχομαι να χαρούμε ένα όμορφο πρωτάθλημα και να έρθουν οι οικογένειες κοντά στο άθλημα».

Μανδάς: «Νέο σύστημα στην Α1 Ανδρών»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΔΕΠ και μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Αθανάσιος Μανδάς είπε: «Κυρίες και Κύριοι σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας σήμερα. Για άλλη μια χρονιά τα πρωταθλήματα του χάντμπολ είχαν συναρπαστική εξέλιξη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι την επόμενη χρονιά θα είναι πιο ανταγωνιστικά και με μεγαλύτερες συγκινήσεις. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν σε όλες τις ομάδες χωρίς τραυματισμούς. Μετά από πέντε χρόνια η Ομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, το οποίο ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου.

Με λίγα λόγια.....
Α' φάση: Ένας προς όλους σε δύο γύρους με σύστημα βαθμολογίας.
Β' φάση: Play-off: ζευγάρια 1-8, 2-7, 3-4, 5-6 στις 2 νίκες. Οι νικητές των ζευγαριών προχωρούν στα ημιτελικά και οι ηττημένοι καταλαμβάνουν τις θέσεις 5-8 (βάση της βαθμολογίας κανονικής περιόδου).
Play-out: 9-12, 10-11 στις 2 νίκες. Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών αυτών υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών. Οι αγώνες των ζευγαριών 9-12, 10-11 θα δίνονται μόνο όταν η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων σε κάθε ζευγάρι είναι μικρότερη ή ίση από 5 βαθμούς. Ομάδα με 0 βαθμούς μετά το πέρας της Α Φάσης δεν θα αγωνιστεί.
Γ' φάση: Ημιτελικά σε 2 νίκες. Οι νικητές των ημιτελικών προχωρούν στους τελικούς για τις θέσεις 1-2 και οι ηττημένοι για τις θέσεις 3-4.
Δ' φάση: Τελικοί σε 2 νίκες.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών 2014-2015 θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 18-19/10/2014 με το ίδιο αγωνιστικό σύστημα της περιόδου 2013-2014

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών 2014-2015 θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 18-19/10/2014 με ίδιο αγωνιστικό σύστημα της περιόδου 2013-2014

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες...»

Χιούμορ και αστεία με Πέρρο, Καφφάτο

Από τις ωραιότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν οι ατάκες μεταξύ Πέρρου και Καφφάτου με την βοήθεια του Γιάννη Αϊβάζη που είχε τον ρόλο του... πειρακτήρι. «Τα κρισιμότερα γκολ είναι και τα δυσκολότερα. Τον συμπαθώ τον Καφφάτο και για αυτό δεν του έβαλα πολλά γκολ φέτος». Ο έμπειρος τερματοφύλακας που φέτος αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του απάντησε: «Δύο γκολ μου έβαλε όλα και όλα φέτος και αυτά έδειξε το βίντεο!».

Στην συνέχεια ο Καφφάτος είπε: «Το χάντμπολ είναι οικογένεια, δεν αφήνει κάποιος την οικογένεια του. Τα παιδιά που τελειώνουν την καριέρα τους θα βοηθήσουμε σε πολλά. Αφήνω πίσω τον ιδρώτα που έχω χύσει, αλλά χρέος μας είναι να ιδρώσουμε πλέον εκτός γηπέδων. Ο δυσκολότερος παίκτης είναι πάντα ο εαυτός σου».

«Συνεχίζω ως προπονητής»

Ο Γιώργος Ζαραβίνας που αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά την απονομή του είπε: «Έχω ξεκινήσει μια προπονητική προσπάθεια. Πάντα είναι δύσκολη απόφαση όταν σταματάς, οποιαδήποτε στιγμή και αν αποφασίσεις να γίνει».
Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος Χάρης Μάλλιος είπε: «Ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στην δύσκολη σεζόν. Το... κλειδί ήταν η διαχείριση συναισθημάτων όλης της ομάδας».