Η κριτική που ενόχλησε

Η ομάδα του Φιλίππου μπορεί να μην είναι ισάξια ή καλύτερη από την περσινή, όπως υποσχέθηκε το καλοκαίρι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Γιώργος Φύκατας, ωστόσο διαθέτει πολύ καλό υλικό. Διαφωνούμε κάθετα με απαξιωτικά σχόλια ότι αποτελείται από παίκτες που έπαιζαν 10-12 λεπτά στις ομάδες τους ή ότι είναι ομάδα «πιτσιρικάδων».

Ο Παπαδόπουλος, ο Μπουκοβίνας, ο Βραζάλιτσα, ο Ζούλφιτς, ο Κόντης πρωταγωνιστές ήταν στις ομάδες τους, οι Ζλατάνος, Δομπρής, Δραγκόλας είχαν φανελάκι βασικού μέχρι πέρσι κι έπαψαν εδώ και καιρό να είναι πιτσιρίκια, ο Κωστακίδης που δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής τα προηγούμενα χρόνια είναι πρώτος παίκτης. Ακόμη και οι μικροί, Αποστολίδης, Τριανταφυλλίδης, πέρσι έδειξαν καρδιά μεγάλων ανδρών (ο Αποστολίδης έβαλε το κρίσιμο γκολ στην Ρωσία και ο Τριανταφυλλίδης το κρίσιμο τέρμα στον προτελευταίο τελικό πρωταθλήματος με τον Διομήδη).

Με όλα τα παραπάνω ως δεδομένα θεωρήθηκε σκόπιμο να ασκηθεί κριτική με αφορμή την θλιβερή εμφάνιση κόντρα στον Αερωπό. Προτιμήθηκε να είμαστε δυσάρεστοι, να γίνουμε οι κακοί με στόχο να ενοχλήσουμε και να θυμώσουμε παίκτες, προπονητές και διοικούντες ώστε να βρει η ομάδα τον πραγματικό της εαυτό. Γιατί μπορεί να μην είναι η καλύτερη ομάδα της χώρας αλλά δεν είναι για να χάνει από τον τελευταίο στο σπίτι της.

Φυσικά δεν περιμέναμε το πρώτο στραβοπάτημα που ισχυρίζονται κάποιοι ψευδώς για να μας στοχοποιήσουν. Στις Συκιές ο Φίλιππος κέρδιζε τον Φοίβο στο 58’ με 18-21 και στο τελευταίο δίλεπτο λες και κατέβηκε ο διακόπτης και το ματς έληξε ισόπαλο, κόντρα στην ΑΕΚ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με....κατεβασμένα χέρια και το κακό τρίτωσε με τον Αερωπό. Κατά συνέπεια, ούτε στην γωνία περιμέναμε κανέναν, ούτε το πρώτο στραβοπάτημα αναζητούσαμε. Έπρεπε να περιμένουμε να χαθεί το...τρένο και μετά να πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά;

Ποιο όμως ήταν το σχόλιο που χαρακτηρίστηκε ως δηλητήριο, ως χολή; Ότι οι παίκτες του περσινού πρωταθλητή με την απόδοσή τους έδωσαν αφορμή για ποικίλα σχόλια και ότι η εικόνα που παρουσίασαν θύμισε την ομάδα "κομπάρσο", της περασμένης τετραετίας. Ούτε το σύμπαν χάλασε, ούτε η ομάδα παρουσιάστηκε ως διαλυμένη. Και αφορμή για σχόλια έδωσε ο Φίλιππος μετά τον Αερωπό και την ομάδα της περασμένης τετραετίας θύμισε. Την ομάδα που ήταν κομπάρσος και χρειαζόταν ένα ματς στο τέλος για να σωθεί. Βέβαια αυτοί που προσπαθούν να μας στοχοποιήσουν σήμερα, τότε δεν ήταν εκεί για να την δουν. Η μόνη σχέση που είχαν την τελευταία 15ετία με το σπορ και την ομάδα ήταν ότι περνούσαν έξω από το γήπεδο όταν πηγαίνανε στο σπίτι τους.

Κλείνοντας, χαιρόμαστε που η κριτική μας λειτούργησε ως καμπανάκι, που ενόχλησε («το κλίμα είναι εχθρικό για σένα» μας μετέφερε συνεργάτης της διοίκησης) και ήταν ένα λιθαράκι να επιστρέψει ο Φίλιππος στις καλές εμφανίσεις αφήνοντας πίσω του παιχνίδια όπως ο Φοίβος, η ΑΕΚ και ο Αερωπός. Ας κερδίζει η ομάδα και ας είμαστε εμείς οι κακοί.

Υ.Γ 1: Για το σχόλιο για «Βασιλιάδες» και «υπηρέτες» που έκανε κάποια, την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος Γιώργος Φύκατας. Στο σπορ προτιμούμε τον ρόλο του υπηρέτη, πρωταγωνιστές και βασιλιάδες είναι οι παίκτες και καθρέφτης γι αυτό το γήπεδο κι όχι η ιστορία.