Επιστροφή στις νίκες με Δούκα θέλει ο Φίλιππος

filippos aeropos6

Επιστροφή στις νίκες θέλει στο ματς με τον Δούκα το Σάββατο στις 6μμ ο Φίλιππος. Οι Βεροιώτες θέλουν να αφήσουν πίσω τους το κακό αποτέλεσμα του προηγούμενου Σαββάτου και να επιστρέψουν στις επιτυχίες απέναντι σε έναν Δούκας, που προέρχεται από δύο σπουδαίους βαθμούς, με τις ισοπαλίες απέναντι σε Ποσειδώνα και ΑΕΚ, έχει ψυχολογία και χρειάζεται ουσιαστικά δύο βαθμούς στους τρεις τελευταίους αγώνες με Φίλιππο, Κιλκίς (εντός) και ΧΑΝΘ (εκτός) για να αποφύγει μαθηματικά τα πλέι άουτ.

Το εντυπωσιακό στατιστικό της προϊστορίας βάζει νέα δεδομένα στο ματς με τον Φίλιππο να αγνοεί την νίκη σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Δούκα από το 2009, εδώ και δώδεκα ματς με την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» να έχει έντεκα νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Ειδικά στη Βέροια ο Δούκας τρέχει σερί 6 νικών με μοναδική παρένθεση τη επικράτηση του Φιλίππου με 31-29 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου το 2011. Στο πρωτάθλημα έχει να κερδίσει από το 2009 (34-30)!

Στο Κιλκίς

Ένα από τα καθοριστικά ματς για την παραμονή στην κατηγορία θα διεξαχθεί στο Κιλκίς με τον ΓΑΣΚ να υποδέχεται τον Φοίβο Συκεών. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν τα... ρέστα τους, ώστε να αποφύγουν την 11η θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ με μειονέκτημα έδρας. Οι Κιλκισιώτες προέρχονται από νίκη επί της Δραμας 1986, που ήρθε μετά από τρεις μήνες και 9 ματς χωρίς νίκη και φυσικά βελτίωσε την ψυχολογία στην ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη.
Από την άλλη πλευρά ο Φοίβος προέρχεται από μεγάλη νίκη επί του Φιλίππου και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού υπό τις οδηγίες του Ευθύμη Πιπελίδη έχει μαζέψει 8 πόντους τις τελευταίες 7 αγωνιστικές.

Χωρίς νίκη ο Φοίβος!

Η παράδοση είναι ξεκάθαρα υπέρ του ΓΑΣ Κιλκίς, ο οποίος παραμένει αήττητος κόντρα στον Φοίβο. Συγκεκριμένα έχουν διεξαχθεί πέντε ματς (δύο στο Κιλκίς και τρία στις Συκιές) με τον ΓΑΣΚ να έχει τέσσερις νίκες, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Στον πρώτο γύρο μάλιστα το Κιλκίς έφυγε με το «διπλό» επικρατώντας με 24-22. Ο τεχνικός του ΓΑΣ Γιάννης Λαζαρίδης τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα την οποία παραδοσιακά την κερδίζουμε. Βέβαια τώρα φάνηκε ότι είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη και αυτό καθιστά την αυριανή δουλειά μας πιο δύσκολη. Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από την νίκη, όσον αφορά την προσπάθεια που κάνουμε για να αποφύγουμε τα πλέι άουτ. Το καλό είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών και με την βοήθεια του κόσμου μας θα κάνουμε την προσπάθεια μας». Από την πλευρά του ο Ευθύμης Πιπελίδης είπε: «Πολλοί προπονητές θα ήθελαν τον Δημάκη, τον Γρηγοριάδη, τον Δούγια και άλλα παιδιά από τον ΓΑΣ Κιλκίς στις ομάδες τους. Πρόκειται για εξαιρετικούς αθλητές και αυτό όλο είναι πλαισιωμένο από έναν πολύ καλό προπονητή και αυτά είναι τα στοιχεία που με οδηγούν να δηλώσω ότι αυτό είναι το δυσκολότερο ματς του δευτέρου γύρου που θα δώσουμε».

Φαβορί η ΧΑΝΘ, «κίνδυνος» για Διομήδη

Απέναντι στην τελευταία και ήδη υποβιβασμένη (δεν προλαβαίνει να καλύψει την διαφορά από την 9η θέση) Δράμα 1986 η ΧΑΝΘ που έχει και το κίνητρο είναι το μεγάλο φαβορί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θεωρητικά έχει βατό πρόγραμμα και προλαβαίνει να γλιτώσει ακόμα και τα πλέι άουτ αν πάρει 4-6 πόντους.

Στο Λουτράκι αναμένεται ντέρμπι με τον Διομήδη μετά την ήττα από την ΑΕΚ να κινδυνεύει να χάσει μετά το αήττητο στο Κύπελλο και το αήττητο στο πρωτάθλημα. Οι «Λύκοι» δεν έχουν καλή ψυχολογία, ενώ σίγουρα θα υπάρχει κόπωση από το γεμάτο ένταση ματς της Πέμπτης που κρίθηκε στο φινάλε. Ο Διομήδης διατηρεί αήττητο 19 αγώνων στην Α1 Ανδρών, ενώ ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά το «διπλό» στην έδρα του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ.
Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού κυνηγάει την 5η θέση και έχει καλές πιθανότητες να τα καταφέρει αν πάρει αύριο αποτέλεσμα.

Ντέρμπι σε Βύρωνα, Νέα Ιωνία

Την Κυριακή, η Αναγέννηση Βύρωνα υποδέχεται τον Stoiximan.gr ΠΑΟΚ με την ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη να δίνει «μάχη» για την πρώτη εξάδα της Α1 Ανδρών. Από την άλλη πλευρά ο Stoiximan.gr ΠΑΟΚ έχει 5 σερί νίκες και μπορεί να φτάσει τις 8 αν είναι σοβαρός μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας «καπαρώσει» την 2η θέση. Αν τα καταφέρει μάλιστα θα κάνει και ρεκόρ, αφού ποτέ στην ιστορία του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχε τόσες λίγες απώλειες (δύο ήττες, μία ισοπαλία).

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τον αγώνα ΑΕΚ – ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ που θα γίνει στην έδρα των τυπικά φιλοξενούμενων. Η ΑΕΚ με τρομερή ψυχολογία από την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου δεν θα έχει τον Μπαλά που έσπασε το χέρι του και θα λείψει για 3 εβδομάδες.

Ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ μπήκε σε περιπέτειες μετά την ήττα από τον Ποσειδώνα και από εκεί που ήταν φαβορί για την εξάδα, πλέον με το δύσκολο πρόγραμμα που έχει «καίγεται» για τους πόντους, ώστε να μην κινδυνέψει να μείνει εκτός πλέι οφ.