Όλα έτοιμα για τον φετινό Βριληττό

vrilitosst

Άλλη μια πετυχημένη διοργάνωση μικρών ηλικιών είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ο δήμος Βέροιας. Ο Βριληττός, το τουρνουά χάντμπολ μικρών ηλικιών, θα διοργανωθεί και φέτος στην Μητρόπολη του αθλήματος και άπαντες υπόσχονται ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή. Οι διοργανωτές, έδωσαν την Δευτέρα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου και μίλησαν για το φετινό τουρνουά.

 

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε: «Ο Βριληττός είναι για εμάς τρία διαφορετικά πράγματα. Μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση, που μεγαλώνει, ένα καταξιωμένο διεθνές τουρνουά και ένα κομμάτι αθλητικού τουρισμού για την Βέροια. Ένα τουρνουά που φέρνει κόσμο στην πόλη. Επίσης ο Βριληττός για εμάς σημαίνει εξωστρέφεια. Δείχνουμε την πόλη σε ξένο κόσμο, γνωρίζουν την Βέροια και μαθαίνουν την ιστορία μας. Πέρσι είπαμε ότι θέλουμε να γίνει θεσμός. Φέτος μιλάμε για ένα πανευρωπαϊκό θεσμό και εύχομαι να έχουμε ομάδες και από άλλες ηπείρους. Η οργάνωση θα είναι άψογη και καλύτερη από πέρσι. Θα φύγουν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Χαρούλα Ουσουλτζόγλου υπογράμμισε: «Μαζευτήκαμε για κάτι σημαντικό, που θα δώσει χαρά και αναμνήσεις σε παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα γίνει. Δεν είναι ένα καθαρά αγωνιστικό τουρνουά. Έχει και άλλες προεκτάσεις. Ο Βριληττός έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν επίσης η ψυχαγωγία και η επιμόρφωση. Εδώ είναι η Μέκκα του Ελληνικού χάντμπολ. Το άθλημα κράτησε τα παιδιά μας σε σωστό δρόμο». Επίσης η πρώην δήμαρχος ανέφερε ότι θα γίνουν ακόμη τρία διεθνή σεμινάρια για προπονητές και παρατηρητές. Σημείωσε ακόμη φέτος η διοργάνωση θα συνεργαστεί με το Κέντρο Μέριμνας του δήμου Βέροιας.

Τεχνοκρατική χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Δημάρχου Βέροιας, ο κ. Βιολιτζής, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας. «Ο δήμαρχος έχει κατανοήσει τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν τέτοιες διοργανώσεις σε μια πόλη. Χάρηκα πολύ με αυτά που άκουσα. Εμείς αντιληφθήκαμε ότι πρέπει να συμμαχήσουμε και να βοηθήσουμε μια τέτοια προσπάθεια. Εμείς ως ομοσπονδία έχουμε πολλά οφέλη από τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες γι αυτό τις ενισχύουμε».

«Είμαστε χαρούμε που ο Βριληττός έμεινε στην Βέροια. Αν δεν ήταν ο Φίλιππος δεν θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε αυτή την διοργάνωση στην Βέροια».

«Νιώθουμε ευτυχείς και ευγνώμονες που η Κατερίνη και ο Δημήτρης μας εμπιστεύονται το όραμά τους. Καλούμε τους φίλους και τις φίλες να έρθουν και να απολαύσουν το θέαμα. Θα είναι παρόντες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να απολαύσουμε το τουρνουά» είπε ο Γενικός Γραμματέας του Φιλίππου Παναγιώτης Σαράφης.

Η αντιπρόεδρος της διοργάνωσης Κατερίνα Ψωμιάδου τόνισε: «Είναι δύσκολο να διοργανώνεις μια τέτοια εκδήλωση διότι κάθε χρόνο ο κόσμος περιμένει κάτι καλύτερο από πέρσι. Η ζεστή αγκαλιά της Βέροιας παραμένει ανοιχτή. Με τον αθλητικό τουρισμό μια πόλη μπορεί να έχει πολλά οφέλη. Ο Βριληττός στηρίζει τις μικρές ηλικίες και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να χτίσουμε τη νέα γενιά. Επίσης φέτος θα στηρίξουμε το ΚΕΜΑΕΔ με πώληση επετειακών χρωματιστών βραχιολιών. Κάθε χρόνια αυξάνονται οι ομάδες. Πέρσι είχαμε 18, φέτος 22. Επίσης φέτος θα συμμετάσχουν οι παλαίμαχοι, ενώ θα διοργανωθεί έκθεση με εκθέματα του Φιλίππου Βέροιας. Φέτος θα συμμετάσχουν οι εθνικές Ελλάδος, Κύπρου, Σερβίας, Ουγγαρίας, Κροατίας». Επίσης θα συμμετάσχει η Παρί Σεν Ζερμέν από την Γαλλία αλλά και ομάδες από Σερβία, Ισραήλ.

Ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης δήλωσε την χαρά του που βρίσκεται στην Βέροια και που συμμετέχει στην διοργάνωση. "Είναι πολύ μεγάλο πράγματα να προσφέρεις και αυτό που κάνεις ο Βριλλητός είναι πολύ σημαντικό".

Τέλος η διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου χαιρέτησε με ικανοποίηση την πρόταση του Βριληττού να συμπεριλάβει και τα παιδιά της Μέριμνας, μίλησε για την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, μίλησε για την αναπηρία και ευχήθηκε υγεία σε όλα τα παιδιά.