Στον εθνικό δρυμό Βίκου – Αώου το τμήμα Ορειβασίας του ΕΟΣ Νάουσας

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάσεων του Ορειβατικού Τμήματος για το 2015 με τους ορειβάτες μας να «οργώνουν» το Βέρμιο ανεβαίνοντας αρχικά στην κορυφή «Ντούρλια» του Βερμίου (Υπαπαντή) καθώς και στην κορυφή Ξηροβούνι της περιοχής του χωριού Ξηρολίβαδο.

Η συνέχεια υπήρξε ακόμα καλύτερη με την παρουσία του τμήματος σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας. Στην πανέμορφη Ήπειρο, στον μοναδικό Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου για το 3ήμερο 1-3 Μαΐου. Την Παρασκευή 1 Μαΐου η 18μελής αποστολή κατευθύνθηκε και κατέλυσε στην ευρύτερη περιοχή του Ζαγορίου – Κόνιτσας απ όπου και εξόρμησε την ίδια μέρα στην Μονή Στομίου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου βρήκε τους ορειβάτες μας να επιχειρούν τον μεγάλο στόχο της διάσχισης του φαραγγιού του Βίκου για την οποία χρειάστηκαν 6 ώρες κοπιαστικής διαδρομής. Αξίζει να σημειωθεί πως το φαράγγι του Βίκου αποτελέι μνημείου μοναδικού φυσικού κάλους, στον πύρινα του Εθνικού Δρυμού, όντας το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίος με μήκος 20 χλμ. και σε πολλά σημεία βάθος που ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα!

Την Κυριακή 3 Μαΐου επιχειρήθηκε η ανάβαση στην κορυφή «Τραπεζίτσα» (του ομώνυμου ορεινού όγκου) η οποία όμως δεν κατέστει δυνατή λόγο της αρκετά μεγάλης ποσότητας χιονιού η οποία δεν επέτρεψε την διάβαση από τα 1800 μέτρα υψόμετρο προς την κορυφή. Παράλληλα με την ανάβαση κάποια μέλη της αποστολής προτίμησαν να κάνουν rafting στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Η επιστροφή βρήκε άπαντες ενθουσιασμένους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη Κυριακή 17 Μαΐου όπου και θα γίνει ανάβαση στην Ντορντόπολη του Βερμίου από το ξωκλήσι του Αγ. Ταξιάρχη. Αυτό που όμως οι περισσότεροι έχουν από τώρα στο μυαλό τους είναι η επόμενη μεγάλη εξόρμηση το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο όρος Όχη.

Πληροφορίες για τις νέες εξορμήσεις μπορείτε να μαθαίνετε από το group του τμήματος στο facebook με την ονομασία «ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ – Τμήμα ορειβασίας» καθώς και στο τηλέφωνο 6993991919. Το έντυπο πρόγραμμα των αναβάσεων διανέμεται δωρεάν και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του συλλόγου ή από τα καταστήματα των χορηγών