Λεπτομέρειες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βουνού Ορεινής Ποδηλασίας συζήτησαν στο δήμο Νάουσας

koutsogiannis podilat

Οργανωτικά θέματα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Βουνού Ορεινής Ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στα 3-5 Πηγάδια στις 5 Ιουλίου απασχόλησαν το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου τη συνάντηση του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Αθανάσιο Τερζή. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μάντσιος και Στέλιος Δάγγας, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΣΠΜΑΘ (Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης) Κλεάνθης Μπάργκας, ο Αντιπρόεδρος Παύλος Παπαδόπουλος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Διοργάνωσης Γιάννης Μότσης.

Συμφωνήθηκε από όλους ότι πρόκειται για έναν διεθνή αγώνας υψηλών προδιαγραφών, που μέσα από αυτόν και τις περισσότερες από 250 συμμετοχές αθλητών από όλη τη Βαλκανική μπορεί να αναδειχθεί η πολιτισμική και τουριστική ταυτότητα του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό τη συνάντηση απασχόλησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αγώνα (γευσιγνωσία-οινογευσία, ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.).

Τέλος, από τον Δήμαρχο προτάθηκε η διεξαγωγή πιλοτικού διεθνούς ποδηλατικού αγώνα δρόμου αντοχής μέσα από τους αμπελώνες και τερματισμό στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.