Εκστρατεία ενημέρωσης για το Βαλκανικό Ορεινής Ποδηλασίας Ναουσας

podilatis

Στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Καυταντζογλείου, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου (13:00), η πρώτη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας (MTB Cross Country), που θα γίνει στα 3-5 Πηγάδια στις 4-5 Ιουλίου 2015.
Οι διοργανωτές ( ΕΟΠ – ΕΠΣΜΑΘ – Δήμος Νάουσας – Βαλκανική Ένωση ) θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας για την ποδηλατική φιέστα που θα γίνει στην όμορφη πόλη της Ημαθίας και παρουσιάζει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον αφού θα αγωνιστούν ποδηλάτες από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Να σημειωθεί ότι από την διοργάνωση αυτή, οι Ευρωπαίοι ποδηλάτες θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις θέσεις του στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία C2.
Παράλληλα η ΕΠΣΜΑΘ έχει προγραμματίσει, για το Σάββατο και την Κυριακή, ειδικό αγώνα Ορεινής ποδηλασίας σε μια ξεχωριστή διαδρομή στις κατηγορίες masters, open, παμπαίδων – παγκορασίδων και μίνι.

Να αναφέρουμε ότι στις 3 Ιουνίου, στο Δημαρχείο Νάουσας, θα γίνει η τελευταία συνέντευξη τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ προκειμένου, λίγο πριν το τεχνικό συνέδριο, να δοθούν στην δημοσιότητα οι τελικές συμμετοχές αθλητών – αθλητριών σε όλες τις κατηγορίες.
Επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ορεινής ποδηλασίας Παντελής Ήλίας, ο οποίος αγωνίζεται σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού και γνωρίζει μεγάλες διακρίσεις. Ο Έλληνας άσος του mountain bike το 2012 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα Marathon, ενώ το ερχόμενο Σάββατο, θα επιδιώξει να επαναλάβει τον θρίαμβο του στην φετινή εκδήλωση στην ιταλική πόλη Bolzano.

Στην Βαλκανιάδα θα τρέξουν ακόμη, με στόχο τα μετάλλια, οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες Δημήτρης Αντωνιάδης (άνδρες), Αλεξανδρος Βροχίδης και Παναγιώτης Μπουκουβάλας (Νέους), Βαρβάρα Φασόη και Δανάη Στρουμπούλη (Γυναίκες). Την Ελληνική αποστολή θα πλαισιώσουν την ερχόμενη εβδομάδα ακόμα τέσσερις έφηβοι, τέσσερις νεάνιδες, τρεις παίδες και τρεις κορασίδες.