Η Ελλάδα πρώτη στα μετάλλια στο Βαλκανικό MTB - Διεθνής αγώνας την επόμενη χρονιά στην Νάουσα

Ilias antoniadis

Ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή) με μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Νάουσας και η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Ποδηλασίας.

Οι ξένες αποστολές αναχώρησαν από την Νάουσα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, μετά τις απονομές των μεταλλίων, ευχαρίστησε τους επικεφαλής των ομάδων για την συμμετοχή τους και το ιδιαίτερο θέαμα που πρόσφεραν, όπως επίσης και τους ανθρώπους της Ε.Ο.Π. και της Ε.Π.Σ.Μ.Α.Θ. για την συνεργασία τους. Υποσχέθηκε ακόμη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την καθιέρωση ενός διεθνή αγώνα αντοχής. Η διαδρομή του αγώνα αυτού, θα δίνει την δυνατότητα της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής. Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας και ιδιαίτερα στους δύο Βαλκανιονίκες της κατηγορίας Elite Περικλή Ηλία και Δημήτρη Αντωνιάδη.

Ο πίνακας μεταλλίων, που έφερε τα Ελληνικά χρώματα στην κορυφή, έχει ως εξής:

ΘΕΣΗ

ΧΩΡΑ

ΧΡΥΣΑ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

ΧΑΛΚΙΝΑ

1.

ΕΛΛΑΔΑ

2

1

2

2.

ΣΕΡΒΙΑ

2

3.

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ

1

2

4.

ΚΥΠΡΟΣ

1

5.

ΤΟΥΡΚΙΑ

1

3

6.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

1

1

7.

FUROM

1

Να σημειωθεί ότι ο έφηβος ποδηλάτης της Εθνικής μας ομάδας Στέφανος Βασιλαντωνάκης εγκατέλειψε την κούρσα λόγω υγείας και τελικά δεν βαθμολογήθηκε.