Δυο σπουδαίοι αθλητές του πινγκ - πονγκ τον Αύγουστο στην Βέροια

ping-pong

Δύο πολύ αξιόλογοι Ευρωπαίοι αθλητές θα βρεθούν τον Αύγουστο στη Βέροια για ν' ακολουθήσουν το προπονητικό καμπ των εθνικών μας ομάδων ανδρών και γυναικών. Πρόκειται για τον Ούγγρο Ντανιέλ Κοσίμπα και τον Φινλανδό Μπένεντεκ Όλαχ, που επίσης κατάγεται από την Ουγγαρία. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έκανε η ελληνική ομοσπονδία, μέσω του προπονητή Κώστα Βατσακλή, θα έρθουν στην Αθήνα στις 10 Αυγούστου και από τις 11 έως τις 17 θα πάρουν μέρος στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Βέροια.

Οι δύο διεθνείς θα προσδώσουν ποιότητα στην αγωνιστική εκδήλωση και παράλληλα θα έχουν και αυτοί την ευκαιρία για γερή προετοιμασία εν όψει της έναρξης της νέας σεζόν. Θυμίζουμε ότι η συγκέντρωση προετοιμασίας στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 19 Αυγούστου. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θ' ανακοινωθούν επίσημα και τα ονόματα των Ελλήνων αθλητών κι αθλητριών, που προσκαλούνται.

Παραδοσιακά στα προπονητικά καμπ, που τα τελευταία χρόνια έχει διεξάγει στην περιφέρεια, η εθνική ανδρών επιδιώκει τη συμμετοχή ξένων παικτών, προκειμένου και μεγαλύτερη ποικιλία αθλητών να υπάρχει και ν' ανεβαίνει το αγωνιστικό επίπεδο των προπονήσεων. Η πρώτη επαφή για τη φετινή προετοιμασία έγινε με τη Σουηδία, όμως οι ημερομηνίες δεν βόλευαν δύο-τρεις διεθνείς αθλητές της χώρας, που ήταν στα πιθανά ονόματα για να έρθουν. Έτσι ακολούθησαν οι συζητήσεις με το προπονητικό τιμ των Ούγγρων, το οποίο και κανόνισε τελικά την έλευση των δύο αθλητών.

Στο νούμερο 104 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Κοσίμπα κι έχει ενδιαφέρον βιογραφικό με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Ο 24χρονος άσος είναι πρωταθλητής Ευρώπης το 2009 στο διπλό μικτό νέων, δευτεραθλητής κόσμου στο ίδιο αγώνισμα, επίσης το 2009 και 3ος στο απλό νέων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2008 και του 2009. Με την άλλοτε πρωταθλήτρια κόσμου Ουγγαρία κατέκτησε την 8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας το 2010, ενώ έχει και μία 9η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011.

Ο Όλαχ είναι 24 ετών και βρίσκεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 185 του παγκοσμίου πίνακα αξιολόγησης. Αγωνίζεται με την εθνική Φινλανδίας σταθερά από το 2006, έχει αναδειχτεί τρεις φορές πρωταθλητής της χώρας στο απλό ανδρών (2011, 2012, 2013), όμως δεν έχει φτάσει σε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Στο World Tour της Σουηδίας το 2012 είχε προχωρήσει μέχρι τις θέσεις 9-16 του απλού.