Πινγκ - Πονγκ: Ξεχωριστή εμπειρία για τους αθλητές της Βέροιας

ping-pong

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με τις καλύτερες συνθήκες συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα το προπονητικό καμπ των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Βέροια. Όλα τα μέλη της αποστολής είναι ενθουσιασμένα απ' όσα έχουν συναντήσει στο «Φιλίππειο» γυμναστήριο όπου προπονούνται και στο Σέλι, όπου διαμένουν και θεωρούν ότι στην πρωτεύουσα της Ημαθίας μπαίνουν οι κατάλληλες βάσεις για τη νέα σεζόν. Τις ίδιες θετικές διαπιστώσεις κάνει και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Βέροια από το απόγευμα της Πέμπτης και θα είναι κοντά στους διεθνείς μέχρι την Κυριακή. Άπαντες βλέπουν πάλι τα οφέλη μιας προετοιμασίας στην περιφέρεια κι επιπλέον έχουν να το λένε για το έντονο ενδιαφέρον και τη φροντίδα από τους ανθρώπους του δήμου και των τοπικών σωματείων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Σήμερα εξάλλου, έδωσαν την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές από τον Α.Σ.Ε.Α. και τον Ο.Ε.Α. Βέροιας να ζήσουν ξεχωριστή εμπειρία κάνοντας προπόνηση με τους Έλληνες και τους ξένους διεθνείς.

Διάφορα στοιχεία, που μπορούν να επισημανθούν για την πορεία της δουλειάς στη βορειοελλαδίτικη πόλη, είναι τα εξής:

- Καθημερινά γίνονται δύο προπονήσεις, αλλά δίνεται χρόνος και για φυσική κατάσταση και βάρη. Ειδικά στο Σέλι οι θερμοκρασίες είναι αισθητά πιο χαμηλές και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε σύγκριση με τη ζέστη της Αθήνας. Το πρόγραμμα για τον δεκαπενταύγουστο περιλαμβάνει προπόνηση μόνο το πρωί, ενώ το πρωί της Κυριακής θα γυμναστούν τελευταία φορά ο Ούγγρος Ντανιέλ Κοσίμπα και ο Φινλανδός Μπένεντεκ Όλαχ και θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για την Ουγγαρία.

- Σήμερα το πρωί ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής έκανε την προπόνηση μαζί με 14 νεαρούς αθλητές των σωματείων Α.Σ.Ε.Α. και Ο.Ε.Α. Βέροιας και τους έδωσε την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα σε ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας και γενικά φτασμένους αθλητές κι αθλήτριες. Τα παιδιά παρακολουθούν έτσι κι αλλιώς τους διεθνείς, γιατί κάνουν από την Τρίτη τη δική τους προετοιμασία στο «Φιλίππειο» σε ώρες ενδιάμεσα του προγράμματος των εθνικών ομάδων, όμως τώρα είχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν μαζί τους, να κάνουν ασκήσεις και να παίξουν παιχνίδια. Σημειωτέον ότι ο τοπικός σύλλογος τυπώνει και αναμνηστικά μπλουζάκια για το καμπ, τα οποία θα δώσει σε όλα τα μέλη της αποστολής.

- Γενικά, η προβολή του καμπ με αφίσες και δημοσιεύματα στην πόλη, έχει φέρει αποτέλεσμα, αφού καθημερινά 15 με 20 νεαροί παρακολουθούν την προπόνηση. Πηγαίνουν διαφορετικοί κάθε μέρα μάλιστα, κι αυτό είναι κάτι που κάνει μεγάλη εντύπωση και στους ξένους διεθνείς μαζί με τις εγκαταστάσεις στο κλειστό γυμναστήριο.

- Ο Μανώλης Κολυμπάδης πήγε στη Βέροια με τη σύζυγό του Μαρία. Επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά τις ομάδες στην απογευματινή προπόνηση, καθώς αποφάσισε την τελευταία στιγμή να κάνει το ταξίδι. Τους ευχήθηκε καλή αρχή για τη νέα πολύ απαιτητική αγωνιστική περίοδο, μετά πέρασε λίγες ώρες μαζί τους στο Σέλι και κατέβηκε στη Βέροια όπου διαμένει. «Συναντώ εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των αθλητών και η προπόνηση είναι πολύ ποιοτική χάρη και στην παρουσία των δύο παικτών από το εξωτερικό. Στη Βέροια υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνει καλή δουλειά και πιστεύω ότι τα αποτελέσματά της θα φανούν στην πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα της χρονιάς, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρωσία», τόνισε ο πρόεδρος στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και θυμήθηκε ότι οι εθνικές ομάδες είχαν προετοιμαστεί στη Βέροια και το 1986 με προπονητή τον Γιάνος Κουμπάτ, δουλεύοντας όμως, μόνο στη φυσική κατάσταση. Προσθέτουμε ότι εκτός από το Καρπενήσι, το οποίο έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, άλλα μέρη της περιφέρειας, στα οποία έχουν δουλέψει τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα τις τελευταίες δεκαετίες, είναι τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα Κορινθίας και η Κρήτη.

- Την Τετάρτη επισκέφτηκε τους διεθνείς και ο ομοσπονδιακός προπονητής στο κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης Θανάσης Στάθης. Τους ευχήθηκε υγεία και επιτυχίες και τη νέα σεζόν, παρακολούθησε προπόνηση και είχε συνεργασία με τον Κώστα Βατσακλή.

- Πολύτιμη βοήθεια προσφέρει η φυσιοθεραπεύτρια Σταυρούλα Νεοχωρίτου, με την οποία η ομοσπονδία έκλεισε έκτακτη συνεργασία. Σε πρώτη φάση συμφωνήθηκε να υπάρχει μερική απασχόληση και η φυσιοθεραπεύτρια θα είναι με τους διεθνείς και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ, τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Σε αποστολή βρίσκεται φυσιοθεραπευτής μετά από αρκετά χρόνια κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους αθλητές, άλλωστε σε μεγάλες διοργανώσεις στο κοντινό παρελθόν ο Κώστας Βατσακλής είχε επισημάνει το μειονέκτημα από την έλλειψη ειδικού για τη χαλάρωση των διεθνών. Η Νεοχωρίτου δούλεψε πρόσφατα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

- Έτοιμοι επίσης, να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει στο πλαίσιο του καμπ, είναι ο αντιδήμαρχος Βέροιας και πρόεδρος του δημοτικού ΚΑΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς και ο προπονητής των τοπικών σωματείων Γιώργος Τσιαλτσούδης. Τοπική αυτοδιοίκηση και σωματεία έχουν μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης και θέλουν να παρέχουν στους διεθνείς μας όλες τις ανέσεις. Έχουν κανονίσει μάλιστα, και συνέντευξη Τύπου για τις αρχές της εβδομάδας, ενώ θα δεξιωθούν την αποστολή.

- Άνθρωπος του αθλητισμού είναι ο υπεύθυνος στο «Γκραν σαλέ» στο Σέλι, όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή. Είναι ο Παναγιώτης Θεοδώρου, ο οποίος είναι αθλητής χιονοδρομίας και παράλληλα εκπαιδευτής χιονοδρόμων. Ο ξενώνας είναι χτισμένος στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, εκεί οι αθλητές κάνουν βάρη και σάουνα, ενώ τρέχουν στο βουνό παίρνοντας, όποτε χρειαστεί και τις συμβουλές του εκπαιδευτή.

Πηγή: www.novasport.gr