Ομάδα "δυναμίτης" ο Σκακιστικός Όμιλος Βέροιας

Ίσως μια από τις καλύτερες στιγμές του, ύστερα από αρκετά χρόνια, η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Βεροίας κατέκτησε επάξια την 3η θέση στον Προκριματικό Όμιλο Κεντροδυτικής Μακεδονίας για την Α' Εθνική.

Δίκαια χαρακτηρίστηκε από τους αντιπάλους του ως ομάδα «ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ» αφού έφερε τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα και ήταν έτοιμος να εκραγεί στην κορυφή με την δυναμική παρουσία όλων των παικτών του.

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για την πρόκριση στην Α' Εθνική διεξήχθη την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 οπου ο ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ επικράτησε έκτος έδρας με το βαρύ σκορ 7-3 έναντι του ΣΟΠΚΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Πραγματικός δυναμίτης η ομάδα του Σ.Ο. ΒΕΡΟΙΑΣ αφού σε κάθε αναμέτρηση κυρίως με τους ισχυρούς αντιπάλους της ήταν ο φόβος και ο τρόμος τους. Αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα τόσο με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ" όσο και με τον ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ όπου έχασε οριακά.

Η ανοδική πορεία της ομάδας είχε φανεί από το περσινό πρωτάθλημα όπου άρχισαν να έχουν θετικές εμφανίσεις οι εφηβικές σκακιέρες.

"Η ανανεωμένη σύνθεση της ομάδας όπως και η καλή προετοιμασία των αθλητών της έδωσε νέα πνοή στην ομάδα του ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ και σοβαρές ελπίδες για την άνοδο στην Α' Εθνική. Ελπίζουμε ότι με την βοήθεια των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών όπως και παραγόντων της περιοχής μας (π.χ. στέγαση του συλλόγου σε χώρο οπου θα μπορεί να κάνει τόσο τους αγώνες του αλλα και να είναι προσβάσιμο για όλο το κοινό μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του σκακιού) να μπορέσουμε να αναδείξουμε το σκάκι ακόμη περισσότερο στην περιοχή μας.
Αξίζει εύφημη μνεία σε όλους τους αθλητές που κατάφεραν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να δώσουν το δικό τους στίγμα στον Αθλητισμό - Πολιτισμό με τις επιδώσεις τους: 1) ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΣΚΑΚΙΕΡΕΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΔΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ, ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 2) ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ: ΤΣΙΑΒΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ, 3) ΕΦΗΒΙΚΕΣ ΣΚΑΚΙΕΡΕΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ, ΛΑΖΗ ΝΙΚΗ, ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΕΖΑ ΦΙΤΙΜ, ΛΑΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΙΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ όπως και την καφετερία "ΤΟ ΧΑΝΙ" για την φιλοξενία τους που δίχως της αρωγή τους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αγωνιστικό χώρο αλλα και περιβάλλον όπως αρμόζει σε ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα παγκοσμίως το ¨ΣΚΑΚΙ¨" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος της Βέροιας.