Επιτραπέζια αντισφαίριση: Πρωτιά Λυκοστράτη στην Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3/7/16 το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη Φλώρινας που διοργάνωσε ο Α.Σ.Ε.Α «ΣΑΡΙΣΕΣ» Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Δήμο Φλώρινας και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το Φεστιβάλ που γίνεται για 2η φορά στην πόλη της Φλώρινας περιελάμβανε αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις κατηγορίες διπλό αντρών, διπλό μικτό, ατομικό γυναικών και ατομικά αντρών στις ηλικιακές κατηγορίες <29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+. Συνολικά αγωνίστηκαν 70 άντρες και γυναίκες που προέρχονταν από πολλές ελληνικές πόλεις (Φλώρινα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Κόνιτσα, Βέροια), αλλά και από πόλεις του εξωτερικού: Μοναστήρι, Σκόπια (FYROM), Κορυτσά (Αλβανία). Τα διπλά έγιναν το Σάββατο και τα ατομικά την Κυριακή.

Αγωνιστικά, η παρουσία καλών αθλητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό ανέβασε πολύ το επίπεδο των αγώνων με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε εξαιρετικά παιχνίδια.

Στην κατηγορία ανδρών έως 29 ετών πρώτος τερμάτισε ο αθλητής της Βέροιας Λυκοστράτης Κωνσταντίνος και είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες πρωτιές πήγαν σε ξένους αθλητές.

Ο Κακουλίδης Κωνσταντίνος έφτασε έως τον τελικό αλλά τερμάτισε δεύτερος μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα με τον Μπόρτσε Ταλέβσκι . Οι αθλητές Παζαρτζικλής Διονύσης και Κεχαγιας Σίμων δεν κατάφεραν να προχωρήσουν μετά τον όμιλο.

Αναλυτικά η κατάταξη έχει ως εξής:

Άνδρες έως 29 ετών:
1. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Βέροια)
2. Χρήστος Ξανθόπουλος (Θεσσαλονίκη)
3. Ανδρέας Μίντσης (Θεσσαλονίκη)
-. Γιώργος Ακρίβης (Ιωάννινα)

Άνδρες 30-39 ετών:
1. Μπόρτσε Ταλέβσκι (Μπίτολα, FYROM)
2. Κωνσταντίνος Κακουλίδης (Βέροια)
3. Πλάτων Γεωργιάδης (Θεσσαλονίκη)
-. Πέτρος Καλύβας (Kαστοριά)

Αν και ο προπονητής Τσιαλτζουδης Γιώργος δεν ήταν παρόν στους αγώνες προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάρια της ομοσπονδίας στην Αθήνα σχετικά με την φυσική κατάσταση των αθλητών από τον υπεύθυνο της παγκόσμιας ομοσπονδίας Κόντριτς Μίραν ο οποίος είναι διδάκτωρ πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα. Έτοιμος για την επόμενη χρονιά δήλωσε ο αθλητής Λυκοστράτης Κωνσταντίνος καθώς η πρωτιά αυτή είναι εφαλτήριο για νέες νίκες. Το ασημένιο μετάλλιο του Κωνσταντίνου Κακουλίδη ήταν έκπληξη καθώς είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο.