Νέα του ΕΟΣ Νάουσας

Ο ΕΟΣ Νάουσας σε συνεργασία με την ΕΟΧΑ προσκαλεί να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τις δραστηριότητες στο χιόνι με την βοήθεια ειδικών. Στην εβδομάδα του χιονιού από τις 13 έως τις 19 Φεβρουαρίου σχολεία από την ευρύτερη περιοχή θα μπορούν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό 3-5 πηγάδια και να γευτούν μια ολοήμερη εμπειρία στο χιόνι. Στα πλαίσια αυτής της εξόρμησης θα μπορούν να γνωρίσουν τα αθλήματα της χιονοδρομίας και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μέσα σε οργανωμένα πάρκα. Τα παιδιά εφόσον το επιθυμούν θα υπάρχει δυνατότητα να λάβουν μέρος σε μια σειρά δεξιοτήτων με τον διακριτικό τίτλο "διεκδίκηση χιονονιφάδας".

Μια εβδομάδα γιορτής που προσφέρει στα παιδιά να ανακαλύψουν και να απολαύουν όλες τις δραστηριότητες και τα χειμερινά σπορ που γίνονται στο βουνό.
"Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι ".

Βορεια Αγωνίσματα /ski cross

Σε ένα αγώνα για γερά νεύρα εξελίχθηκε ο τελικός του κυπέλλου ski cross που διοργάνωσε ο ΕΟΣ Μετσόβου το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Στο αγώνισμα αυτό συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μέχρι 15 ετών. Εξαιρετικά ενδιαφέρον διότι συνδυάζει πολλές δεξιότητες μαζί.

Στην κατηγορία των κορασίδων η Στελλίνα Γιαννακοβίτη ενώ στην προκριματική φάση ήταν πρώτη στους τελικούς έχασε στις λεπτομέρειες και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Η Μαρί Λίζα Νιμπίτη τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στην κατηγορία των παίδων ο Γιώργος Αναστασιάδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο μετά από έντονο συναγωνισμό.

Στις παγκορασίδες η Μάρα Τσιάρκα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο η Όλγα Μπιτέρνα τερμάτισε στην πέμπτη θέση και η Εύα Μπράβου στην έκτη θέση. Εξαιρετική η παρουσία της προαγωνιστικής ομάδας του ΕΟΣ Νάουσας των Βορείων αγωνισμάτων την οποία απαρτίζουν η Βάικου Κατερίνα , Αγάπη Χατζή , Τσάτσου Λυδία, Γεωργία Τσιάρκα και η Δάφνη Βάικου.

Αγώνας Αλπικό /Βόρεια Περιφέρεια Παμπαίδων/Παγκορασίδων

Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος περιφερειακός αγώνας Παμπ/Παγκ στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Έγιναν δύο Αγωνίσματα compi Και Παιδικό Γιγαντιαίο αντίστοιχα. Στην κατηγορία των κοριτσιών οι μικρές αθλήτριες του ΕΟΣ Νάουσας διέπρεψαν!!!!!

Στο αγώνισμα του compi η Μαρία Ζαχαροπούλου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο , η Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου τερμάτισε στην τέταρτη θέση , η Ευδοκία Ζαχαροπούλου στην έκτη θέση και η Αθηνά Χορταρέα στην έβδομη.

Στο αγώνισμα του Παιδικού Γιγαντιαίου η Μαρία Μούλια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το Χρυσό μετάλλιο, ενώ η Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου τερμάτισε στην τρίτη θέση κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ευδοκία Ζαχαροπούλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση και η Μαρία Ζαχαροπούλου στην έκτη θέση αντίστοιχα.

Την αποστολή συνόδευσαν η τεχνικός Θωμαή Λεφούση και ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Νάουσας Πέτρος Καρυδάς.

Αγώνας Ορειβατικού Σκι/Πηγάδια

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 23ο κύπελλο Ορειβατικού Σκι Αθ. Λευκαδίτη_Β αγώνας και 26ο Παν/νιο Πρωτάθλημα Ορειβατικου Σκι Κάθετος αγώνας11-12/02/17. Οι άριστες συνθήκες που επικρατούσαν, η άψογη διοργάνωση του ΕΟΣ Νάουσας σε συνεργασία με τη διεύθυνση του χιονοδρομικού 3-5 Πηγάδια άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες.

Ο ΕΟΣ Νάουσας είχε συμμετοχή στο κύπελλο open. με τους Αιβατζίδη Παύλο, Καισαρίδη Γιώργο, Φράγγη Σωτήρη και Μώκιο Ανασταση.

Ο ΕΟΣ Νάουσας στο EYOF

Η αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας Ελίζα Αναστασιάδου θα συμμετέχει, στο 13ο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας στο Ερζερούμ της Τουρκίας από τις13/02 έως τις 17/02. Διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν αθλητές ηλικίας 16 έως 18 ετών. Την αθλήτρια συνοδεύει η τεχνικός Μαρία Βάικου.

Μαύροβο Βαλκανικό κύπελλο Βόρεια Αγωνίσματα

Στο Μαύροβο θα δοκιμαστούν οι δυο πρωταθλήτριες του ΕΟΣ Νάουσας Μαρία Ντάνου και Γωγώ Νιμπίτη στα πλαίσια μιας σειράς βαλκανικών κυπέλλων που φτάνουν στο τέλος τους. Θα αγωνιστούν στις 14/02 και 15/02 στα 5km αντίστοιχα.