Συμμετοχή του Βεροιώτη αθλητή Γιώργου Διαμαντόπουλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών (αριθμός ρεκόρ) θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 14 Μαΐου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου "Γεώργιος Στεφανόπουλος" (πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2017, που διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Το Boccia είναι ένα αμιγώς Παραολυμπιακό άθλημα ακρίβειας, τακτικής και ελέγχου κινήσεων και αγωνίζονται αθλητές με σοβαρές νευρομυικές αναπηρίες ή εγκεφαλική παράλυση που βρίσκονται αμαξίδιο. Οι αθλητές χωρίζονται σε 4 κατηγορίες ανάλογα με την βαρύτητα και το είδος της αναπηρίας τους.

Στους αγώνες θα συμμετέχει για πρώτη φορά αθλητής του ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ και πρώτη φορά ομάδα από τη Βέροια και με αυτόν τον τρόπο το Boccia θα γίνει το τρίτο κατά σειρά ΠαραΟλυμπιακό άθλημα το οποίο καλλιεργεί και επίσημα το σωματείο της Βέροιας μετά την Επιτραπέζια Αντισφαίριση και τον Στίβο.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2017 θα συμμετάσχει τελικά με έναν αθλητή, τον Διαμαντόπουλο Γιώργο, αφού ο Ντουμανόπουλος Νικός, είναι μαθητής της Γ' Λυκείου και αυτή την περίοδο έχει γραπτές εξετάσεις.

Ο Διαμαντόπουλος Γιώργος είναι 23χρ, φοιτητής στο Μαθηματικό του Α.Π.Θ., πάσχει από ένα σπάνιο νευρομυϊκό νόσημα που τα τελευταία χρόνια τον έχει καθηλώσει σε αμαξίδιο και ασχολείται με το boccia από τον περασμένο Σεπτέμβρη, υπό τις οδηγίες της εθελόντριας προπονήτριας Σιδηροπούλου Άννας, Καθηγήτριας Ειδικής Φυσικής Αγωγής και την καθοδήγηση-επίβλεψη του επικεφαλής προπονητή Καραϊωσήφ Αλέξανδρου.

Ο αθλητής αγωνίζεται στο Ατομικό της Κατηγορίας BC2, όπου αγωνίζονται συνολικά 39 αθλητές/τριες, χωρισμένοι σε 9 ομίλους. Θα αγωνιστεί στον Δ' Όμιλο με αντιπάλους τους Ζαχαριουδάκη Νίκο, Γιακουμάκη Μαρία και Γεράκη Γεώργιο.

Αναλυτικά οι αγώνες του Βεοριώτη αθλητή:

Τρίτη 09/05,

16.30, Γηπ. 7
Διαμαντόπουλος - Εν Σώματι Υγιεί Vs Ζαχαριουδάκης - Α.Σ. Άγιος Χριστόφορος

18.30, Γηπ. 8
Διαμαντόπουλος - Εν Σώματι Υγιεί Vs Γιακουμάκη - Αρίων Χανίων

Τετάρτη 10/05

16.00, Γηπ. 2
Διαμαντόπουλος - Εν Σώματι Υγιεί Vs Γεράκης - Α.Σ. Άγιος ΧριστόφοροςΑ.Σ. Άγιος Χριστόφορος

Στην επόμενη φάση (φάση των 16) προκρίνονται οι εννιά πρώτοι των ομίλων και οι εφτά καλύτεροι δεύτεροι. Σε περίπτωση που προκριθεί ο Βεροιώτης αθλητής, θα αγωνιστεί την Πέμπτη 11/05 στις 12.00 σε νοκ-άουτ παιχνίδι κ.ο.κ.

Η βεροιώτικη αποστολή, που αναχωρεί την Δευτέρα 08/05 για την Αθήνα, αποτελείται από τους:
1. Διαμαντόπουλο Γιώργο - Αθλητή
2. Καραϊωσήφ Αλέξανδρο - Προπονητή
3. Διαμαντόπουλο Σωτήριο - Συνοδό