Η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα αναχώρησε για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Για την Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας, αναχώρησε σήμερα Δευτέρα (05/02) μεσημέρι η Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα προκειμένου να πάρει μέρος στους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την προσεχή Παρασκευή (09 Φεβρουαρίου) και θα διαρκέσουν ως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Την αποστολή αποτελούν οι αθλητές Απόστολος Αγγέλης, Γιάννης Αντωνίου και οι αθλήτριες Σοφία Ράλλη, Μαρία Ντάνου. Προπονητές είναι οι Στέργιος Πάππος και Τιμολέων Τσουρέκας, ενώ Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας και μαζί τους θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης.

Την ελληνική ομάδα αποχαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, που θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη (06 Φεβρουαρίου) για την Πιονγκτσάνγκ, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

«H Ομοσπονδία αλλά και η ΕΟΕ αυτό που ζητούν ουσιαστικά από τους αθλητές είναι το 100% της προσπάθειάς τους αλλά και το κάτι παραπάνω. Αν έρθει και το κάτι παραπάνω, λοιπόν, η αποστολή θα είναι επιτυχημένη. Αύριο, θα ταξιδέψουμε για την PyeongChang ο κ. Καπράλος κι εγώ, για να σας υποστηρίξουμε και να παρακολουθήσουμε την αγωνιστική σας εμφάνιση. Μας ενημερώνουν από το αρχηγείο που ήδη λειτουργεί στην PyeongChang ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και όλα λειτουργούν άψογα. Ο Αρχηγός της Αποστολής Βασίλης Κατσώρας μας διαβεβαίωσε ότι οι αθλητές μας είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και είμαστε σίγουροι ότι θα αποδώσετε όλοι τα μέγιστα. Ο απολογισμός θα είναι θετικός και εις όφελος του ελληνικού αθλητισμού. Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι, με προσοχή για αποφυγή των τραυματισμών», είπε ο Μανώλης Κολυμπάδης απευθυνόμενος στους αθλητές.

Αισιόδοξοι για μία αξιοπρεπή εμφάνιση, ήταν και οι αθλητές:

Αποστόλης Αγγέλης: «Για κάθε αθλητή είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσο μάλλον για μένα που θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και θέλω να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη μέρα του αγώνα και να πλασαριστώ σε μία θέση που θα είναι αντάξια των προσδοκιών των δικών μου αλλά και της χώρας μου».

Γιάννης Αντωνίου: «Είμαι σε πολύ κατάσταση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο».

Σοφία Ράλλη: «Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι η εμπειρία που έχω θα με βοηθήσει να πετύχω το καλύτερο».

Μαρία Ντάνου: «Οι προσδοκίες μου από τους Ολυμπιακούς είναι να φέρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το Βανκούβερ, όπου έκανα την πρώτη μου συμμετοχή. Είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα που είχα για την πρόκριση και θέλω να δώσω το 110% για να φέρω στην Ελλάδα το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε φέρει ως χώρα στο σκι αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες».