Το ορειβατικό τμήμα του Ε.Ο.Σ. Νάουσας στην 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση

Στην 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση που έγινε στον Κόζιακα ή Κερκέτιο Όρος πήραν μέρος τρείς εκπρόσωποι του Ορειβατικού Τμήματος του Ε.Ο.Σ. Νάουσας. Οι Αντώνης Αθανασιάδης, Γιάννης Δημούλας και Αντώνης Πεγκλίδης .

Η Πανελλήνια Ορειβατική συνάντηση έγινε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου στο ορειβατικό καταφύγιο του Κόζιακα « Χριστόδουλος Χατζηπέτρος» σε υψόμετρο 1750 μέτρων , και παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο την κοντινότερη ημερομηνία στην Γιορτή του προστάτη των ορειβατών Προφήτη Ηλία.

Πήραν μέρος μέλη ορειβατικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και το πλατό μπροστά από το καταφύγιο πλημμύρισε από σκηνές και ορειβάτες .

Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά το καλωσόρισμα και την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συλλόγων έγινε ομιλία με θέμα : “Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του Κόζιακα” ( με τη συνεργασία του εργαστηρίου Δασικής Βοτανικής και Γεωβοτανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) , και την Κυριακή πεζοπορική διαδρομή με προορισμό το Τρύπιο Λιθάρι και την κορυφή Αστραπή .

Πήραν μέρος εκπρόσωποι από 37 ορειβατικούς συλλόγους και εκατοντάδες ορειβάτες στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση που μαζί με άλλες δραστηριότητες συμβάλει στην διάδοση του οικοτουρισμού αλλά και της παιδείας πάνω σε θέματα που αφορούν την φύση , το βουνό και την ποιότητα ζωής μας.