Εγκαινιάστηκαν τα γήπεδα του τένις στο ΔΑΚ Μακροχωρίου (βίντεο)

Εγκαινιάστηκαν την Τετάρτη το πρωί, στο ΔΑΚ Μακροχωρίου, τα γήπεδα του τένις που πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν. Πρόκειται για την ανακατασκευή τεσσάρων γηπέδων τένις και την δημιουργία ενός πέμπτου.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, οι αντιδήμαρχοι Άρης Λαζαρίδης, Θανάσης Σιδηρόπουλος και Θεόφιλος Κορωνάς και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα (δείτε αποσπάσματα από τα εγκαίνια στο παρακάτω βίντεο)

"Ο δήμος Βέροιας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στηρίζει τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές, γιατί πιστεύει ότι είναι μια όαση στην σημερινή πραγματικότητα. Ο αθλητισμός εκτός των άλλων, προστατεύει και τα παιδιά μας, γι αυτό θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε" τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι για την ολοκλήρωση του έργου δαπανήθηκαν από ιδίους πόρους 150.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Γ' Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κ.Μ. Πέτρος Τσαρκνιάς, σημείωσε: "Όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια στο γραφείου του Θεόφιλου Κορωνά, παρουσία του Άρη Λαζαρίδη. Είπαμε ότι δεν είναι δυνατόν η μητρόπολη του τένις στην κεντροδυτική Μακεδονία, να έχει αυτά τα γήπεδα. Είχαν να πέσουν χρήματα σε αυτά από το 1982. Τα γήπεδα ήταν ακατάλληλα για αγώνες και επικίνδυνα για τους αθλητές. Γι αυτό θέσαμε το θέμα και τα γήπεδα σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν". Ο κ. Τσαρκνιάς σημείωσε ακόμη ότι θα δημοπρατηθούν άλλα δυο γήπεδα στην Ραχιά ενώ από την Ομοσπονδία ζήτησε να γίνονται στην περιοχή περισσότεροι αγώνες. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Δημήτρης Σταματιάδης δήλωσε ότι ενώ η Βέροια έχει τενιστική παράδοση, τα γήπεδα για πολλά χρόνια δεν ήταν στην αντίστοιχη κατάσταση. Επίσης έδωσε συγχαρητήρια στον δήμαρχο για την παρέμβαση. "Το έργο θα είναι ανταποδικό για την πόλη. Θα έρθουν και άλλοι αγώνες" σημείωσε.

Τέλος, ο έφορος αγωνιστικού της Ομοσπονδίας Ιωάννης Αθαναηλίδης σχολίασε ότι σε δυο πόλεις στον κόσμο έγιναν νέα γήπεδα αυτή την εποχή, στη Νέα Υόρκη και στην Βέροια.

{jlex}flickr:72157697541514662{/jlex}