Δεύτερη η Πιπελίδου στο τρίαθλο της Επιδαύρου

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία αγώνες κολύμβησης και τριάθλου στην Αρχαία Επίδαυρο. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, αν σκεφτεί κανείς πως συντονίστηκαν εννιά διαφορετικοί αγώνες. Μεγάλα ονόματα του χώρου και πάνω από 350 αθλητές έλαβαν μέρος στους αγώνες με φόντο τα όμορφα τοπία της περιοχής.

Η διοργάνωση είχε και καλλιτεχνική βραδιά, που έγινε με εξαιρετικούς καλλιτέχνες στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, που ερμήνευσαν έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών και όχι μόνο, παρουσία του δημάρχου. Έγινε βράβευση του Νίκου Τσώνη, αθλητικού δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο για να καλύψει το αθλητικό γεγονός. Η βραδιά έκλεισε με το συνηθισμένο Pasta Party.

Η αγωνιστική μέρα ξεκίνησε με αγώνες κολύμβησης, όπου στα πρώτα 500 μ. της διαδρομής συναντούσες την “βυθισμένη πόλη”. Μια από τις λιγότερες γνωστές, με τοίχους, θεμέλια κτιρίων, τμήματα πλακόστρωτων και απομεινάρια σε βάθος 1,5 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εκεί ήταν παρούσα και η Βεροιώτισσα Πιπελίδου Καλλιόπη, η οποία αγωνίστηκε στην standar απόσταση του τριάθλου. Το κολύμπι ξεκινούσε από την παραλία Βαγιωνά με κατεύθυνση προς το λιμάνι. Η Πιπελίδου κατάφερε να βγει πέμπτη από το νερό. Η διαδρομή της ποδηλασίας ήταν αρκετά απαιτητική καθώς μέσα σε 45 χλμ. έπρεπε να καλύψουν 900 μ. υψομετρικής διαφοράς. Η αθλήτρια από την Βέροια με ένα πολύ δυνατό ποδήλατο κατάφερε να φτάσει ως τη δεύτερη θέση. Και τέλος, στο τρέξιμο οι αθλητές κατευθύνονταν σε πλακόστρωτα σοκάκια και χωματόδρομους προς το μικρό θέατρο της Επιδαύρου. Ο τερματισμός ήταν στο κεντρικό λιμάνι. Η Πιπελίδου αν και κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο στο ποδήλατο και στο τρέξιμο από την πρώτη τριαθλήτρια, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε στο κολύμπι, παραμένοντας στην δεύτερη θέση.

Η αθλήτρια ευχαρίστησε θερμά όλο τον κόσμο που την στηρίζει και της δίνει δύναμη να συνεχίσει. Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια προετοιμασίας της για το πανελλήνιο πρωτάθλημα τριάθλου, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στη Ρόδο.

Αξίζει να πάρετε μια γεύση και να δείτε το βίντεο του αγώνα: