Ασημένιο μετάλλιο η Ελισάβετ Χωματά στους Πανελλήνιους αγώνες ρυθμικής γυμναστικής

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την 13χρονη πορεία της & 8χρονη αγωνιστική καριέρα της στη Ρυθμική Γυμναστική η αθλήτρια με τα περισσότερα, ίσως ,μετάλλια από κάθε άλλη αθλήτρια της πόλης μας, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΩΜΑΤΑ ,στους πανελληνιους αγωνες ,που πραγματοποιηθηκαν στην ΑΘΗΝΑ,στις 6-7 Απριλιου.

Δύο στόχους είχαν βάλει η προπονήτριά της, Μαρία Σανσαρίδου & η αθλήτρια. Ο ένας (φυσιολογικός) να μπορέσει να πάρει μία από τις τρεις θέσεις του βάθρου για να μπορέσει να πάρει ποσοστά μορίων για την είσοδο της στις σχολές των Α.Ε.Ι. Ο δεύτερος(υψηλός) να μπορέσει να πλασαριστεί σε μία από τις θέσεις 3η-6η στο Συνθετο Ατομικο. Ούτε αυτός ο στόχος ήταν υπερβολικός, αφού με βάση τα αποτελέσματα των προκριματικών αγώνων η βεροιώτισσα αθλήτρια κατέβαινε στον πανελλήνιο αγώνα με την 7η καλύτερη βαθμολογία 49,150 β,με πολύ μικρη διαφορα από την 4η αθλητρια(49,450β),δηλ.μολις 0,30β.

Στα δύο πρώτα(πρωινά)προγράμματα πήγε πολύ καλα. Ιδιαίτερα στο στεφάνι, που βαθμολογήθηκε με 14,100 β.& με 11,700 β. στη μπάλα(είχε πτώση οργάνου).

Στην κατάταξη αυτών των δύο προγραμμάτων(μισός αγώνας) ήταν 6η με 25,800 β.

Το απόγευμα είχε το καλό της όργανο, τις κορίνες, που τα τελευταία χρόνια παίρνει τις μεγαλύτερες βαθμολογίες. Δυστυχώς όμως είχε δύο πτώσεις & βαθμολογήθηκε με 11,800 β. Στο τελευταίο όργανο, την κορδέλα, που θεωρείται το δυσκολότερο όργανο της Ρ.Γ, έγιναν απίστευτα πράγματα. Έγινε κόμπος στην κορδέλα (αυτό δεν επιτρέπεται, δηλ. πρέπει να ξεμπλεχτεί), έκανε αλλαγή οργάνου(αναπληρωματικού)& βέβαια από κει και πέρα αποσυντονίστηκε. Πήρε τον απίθανο βαθμό 4,500β. & βέβαια με τέτοιο βαθμό δεν μπορείς να βρεθείς στις πρώτες θέσεις του Σύνθετου Ατομικού.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας, του Συνθετου Ατομικου. Με τη βαθμολογία του στεφανιού 14,100β. πέρασε στον δεύτερο αγώνα, στους τελικούς οργάνων ,που παίρνουν μέρος σ'αυτόν οι οκτώ καλύτερες αθλήτριες των επί μέρους οργανων του Σ.Α.

Η εμφάνιση της, με βάση τη δήλωση των προπονητριών, ήταν φανταστική & βαθμολογήθηκε με 15,200β.Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και μετριάστηκε λίγο η πίκρα της για το πρόγραμμα με την κορδέλα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Ευθυμιος Χωματας δήλωσε " Συγχαρητήρια στην Ελισάβετ , στην προπονήτριά της Μαρία Σανσαρίδου και στη δασκαλα μπαλετου Ναταλια Κνιαζεβα. Μπορεί να κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο στεφάνι η Ελισάβετ ,αλλά το "κύκνειο άσμα '' της το περιμέναμε όλοι καλύτερο. Ήταν η μόνη χρονιά που στα τελευταία τρια χρόνια αγωνίστηκε χωρίς τραυματισμούς & αρρώστιες. Αυτό, νομίζω, της δημιούργησε επιπλέον πίεση. Αν βγαίνανε τα δύσκολα προγράμματά της μπορούσε να τελειώσει την αγωνιστική της πορεία ακόμη & με μετάλλιο στο Σ.Α ή μέσα στην εξάδα,πανελληνίως. Βέβαια έκανε πολύ καλό στεφάνι στον τελικό αγώνα των οργάνων & βαθμολογήθηκε με τη μεγαλύτερη βαθμολογία της 8χρονης καριέρα της.

Ο επόμενος στόχος της είναι ξεκάθαρος. Η είσοδος της στα ΤΕΦΑΑ και η ενασχόλησή της με την προπονητική, ακολουθώντας τα ''χνάρια'' της μητέρας της & της μεγάλης αδελφής της.

Εγώ σαν πατέρας & πρόεδρος του συλλόγου την ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια. Πέτυχε πολλά και μέσα από τις επιτυχίες της, σε ένα ολυμπιακό άθλημα, πρόβαλε το σύλλογο και την πόλη μας. Εύχομαι η επιτυχημένη αυτή αθλητική πορεία της να συνεχιστεί και ως προπονήτρια".