ΑΟΡΓ: Άγγιξε την κορυφή η Καλοΐδου, άτυχη η Δουλκερίδου, εξελίσσεται η Ίντου

Δουλκεριδου, Καλοϊδου και Ιντου, μετά την πανηγυρική πρόκριση που εξασφάλισαν στον προκριματικό αγώνα, με τις δυο πρώτες να έχουν κάνει καταπληκτική εμφάνιση καταλαμβάνοντας την τρίτη και τέταρτη θέση του Σύνθετου Ατομικού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που τις ήθελαν πρωταγωνίστριες και στην Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων Ρυθμικής Γυμναστικής Β’ Περιφέρειας (Κ. & Β.Ελλάδα).

Η Καλοϊδου Κωνσταντίνα, η οποία για λεπτομέρειες έμεινε εκτός βάθρου στον προκριματικό, απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια από τις κορυφαίες στην κατηγορία της, όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα αλλά στο σύνολο της χώρας. Συγκέντρωσε 46,950 βαθμούς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μόλις 0,70 βαθμούς πίσω από την πρώτη. Μια τυπικότητα στην διαδικασία υποβολής ένστασης στο πρόγραμμα της με την μπάλα, που βαθμολογήθηκε αρκετά χαμηλά με 11,500 βαθμούς, για την οποία και δεν έγινε δεκτή ούτε καν η κατάθεση της άρα και η εξέταση της ουσίας της ένστασης, της στέρησαν ίσως και το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο αγώνα. Το χρυσό μετάλλιο που δεν κέρδισε στο σύνθετο το κέρδισε στο πρόγραμμα με στεφάνι όπου βαθμολογήθηκε με 12,250 βαθμούς, ενώ κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στις κορίνες με 12,750 βαθμούς. Παρά τις όποιες ατυχίες κατάφερε να κερδίσει την συμμετοχή της και στα τέσσερα όργανα για το Κύπελλο Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο και θα συναντηθούν οι 20 καλύτερες αθλήτριες της Βορείου Ελλάδος με τις αντίστοιχες της Νοτίου.

Η χάλκινη αθλήτρια των φετινών προκριματικών & περσινών τελικών αγώνων στο Σύνθετο Ατομικό, Ελένη.Δουλκερίδου δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις πετυχημένες εμφανίσεις της στο συγκεκριμένο αγώνα.Ειχε ατυχίες(πτωσεις οργάνων) στα δύο από τα τέσσερα προγράμματα(σχοινί, μπάλα) & αυτό της στέρησε μία θέση στο βάθρο,όπως,φυσικά της αξίζει & το απέδειξε πολλές φορές στα δύο τελευταία χρόνια.Πήρε το εισιτήριο για τον πανελλήνιο αγώνα κυπέλου σε δύο προγραμματα(στεφάνι με 11.750β.-7η & κορίνες με 11.400β.)

Η Ιντου Αντωνία, κορασίδα 2008 είχε θέσει εξαρχής ως στόχο την πρόκριση της στον τελικό και εφόσον τα κατάφερε άξια στον προκριματικό ήρθε η ώρα να ξεπεράσει τον εαυτό της και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Αγωνιζόμενη στο Β’ επίπεδο (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο) κατέλαβε την αξιόλογη 15η θέση στον σύνθετο αγώνα. Βαθμολογήθηκε με 7300 βαθμούς στο σχοινί, 7950 βαθμούς στο στεφάνι, 8750 βαθμούς στην μπάλα όπου ήταν 8η και 9,050 βαθμούς στις κορίνες μόλις 0,10 βαθμούς έξω από την οχτάδα.

Ο πρόεδρος του ΑΟΡΓ Βέροιας Ευθύμιος Χωματάς έκανε την εξής δήλωση: «Συγχαρητήρια στις προπονήτριες ΜΑΡΙΑ ΣΑΝΣΑΡΙΔΟΥ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΝΤΣΗ & τη δασκαλα μπαλέτου ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΝΙΑΖΕΒΑ.Εχουμε στο σύλλογο & την πόλη μας δύο αθλήτριες,την Κωσταντινα Καλοίδου & την Ελένη Δουλκερίδου,που είναι ισάξιες, σταθερότατες & κορυφαιες στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια.Η άτυχη εμφάνιση της Δουλκεριδου σε δύο προγράμματα μας στεναχώρησε αλλά είναι πλέον παρελθόν.Κοιτάμε μπροστά & περιμένουμε πολλά από τις δύο ταλαντούχες αθλήτριες μας.Μας εξέπληξε θετικά η εμφάνιση της Ιντου,που ξεκίνησε αργά την ρυθμική Πιστεύω & εύχομαι ότι την επόμενη χρονιά θα συναγωνίζεται με τις καλύτερες αθλήτριες στο επίπεδο Α.»