Στην κορυφή "Προφήτης Ηλίας" στον Κίσσαβο τρεις ορειβάτες του ΕΟΣ Νάουσας

Στο όρος Κίσσαβος ή Όσσα ανέβηκαν τρεις ορειβάτες, μέλη του Ε.Ο.Σ. Νάουσας, οι Γιώργος Καισαρίδης , Κώστας Μάινος και Θωμάς Μητσκόπουλος. Η ανάβαση ξεκίνησε από το ορειβατικό καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Λάρισας ( πάνω από το χωριό Σπηλιά Κίσσαβου) στην θέση "Κάναλος " στα 1600 μέτρα, και παρά τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούσαν εκείνη την ώρα ( πάνω από 100 χιλιόμετρα ) ,το τσουχτερό για την εποχή κρύο και την χαμηλή νέφωση , έφτασαν στην κορυφή Προφήτης Ηλίας στα 1978 μέτρα υψόμετρο.

Χαρακτηριστικό της κορυφής , το υπόσκαφο εκκλησάκι , φτιαγμένο με πέτρα , καταφύγιο ανάγκης για πεζοπόρους και ορειβάτες . Αν και ο καιρός στην κορυφή δεν έδωσε περιθώρια για το κλασικό αγνάντεμα , κατά την κατάβαση και σε μικρά διαστήματα με ανοίγματα , η θέα του Αιγαίου , των εκβολών του Πηνειού και τα παραθαλάσσια χωριά κοντά στην Βελίκα ,μαγνήτισαν τα μάτια όλων , όπως και ο Όλυμπος απέναντι...

Ένα ακόμα σημείο εξαιρετικού ενδιαφέροντος , επισκέφτηκαν οι τρεις ορειβάτες .Σε μικρή απόσταση από το χωριό Καρίτσα ,και ακολουθώντας χωματόδρομο της περιοχής , σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων βρίσκεται σηματοδοτημένο μονοπάτι που σε οδηγεί στο Φαράγγι τη Καλυψώς και στους καταρράκτες με τις 2 βάθρες. Η διαδρομή όλη είναι μέσα σε δάσος με Καστανιές ( το χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής και των χωριών της , μιας και το καλλιεργούν και παράγουν κάστανα για το εμπόριο) ,Κουμαριές και Οξιές . Το θέαμα σε αποζημιώνει μιας και μετά την πεζοπορία αντικρίζεις τις βάθρες με του καταρράκτες τους και τον μικρόκοσμο που τις περιβάλει ,και σίγουρα η εικόνα θυμίζει κάτι από τον παράδεισο.