Ανάβαση του Ε.Ο.Σ. Νάουσας στην Κορυφή του Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας

Ανάβαση στο Όρος Βόρας ή Καιμάκ Τσαλάν έκανε ο Ε.Ο.Σ. Νάουσας με ομάδα 18 ατόμων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Η ανάβαση ξεκίνησε από την βάση του χιονοδρομικού κέντρου με πορεία προς την κορυφή Προφήτης Ηλίας στα σύνορα με τα Σκόπια στα 2524 μέτρα υψόμετρο.  Εκεί  αφού όλοι αγνάντεψαν πέρα από τις πυραμίδες των συνόρων προς το γειτονικό κρατίδιο αλλά και προς τις λίμνες Βεγορίτιδα και  Πετρών , και στα γύρο βουνά ( Βέρμιο , Πιέρια , Όλυμπο ,Βίρσι , Βαρνούντα , ‘Ασκιο κ.λ.π), έκαναν σύντομη στάση για φαγητό.

Στην συνέχεια στην επιστροφή η ομάδα πέρασε από το Σέρβικο μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου και κάποιοι κατέβηκαν στο υπόγειο του για να δουν τα οστά των χιλιάδων Σέρβων στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στην πολύνεκρη μάχη του ΚαϊμάκΤσαλάν.   

 Ο καιρός κατά την διάρκεια της πορείας ήταν άριστος για την εποχή και οι εντυπώσεις όλων για την ανάβαση αυτήν οι καλύτερες , αφού έγινε με ήπιο ρυθμό και σε πολύ όμορφο κλίμα.  Οδηγοί μονοπατιού ήταν οι κ. Γιώργος Καισαρίδης και Κώστας Μάϊνος.

Επόμενη πεζοπορία – εξόρμηση θα είναι στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας  , μια διαδρομή με πολύ όμορφες εικόνες που απευθύνεται σε όλους, αφού η ορειβατική ομάδα είναι ανοιχτή και με χαρά δέχεται πάντα καινούργια μέλη.