Με υψηλές προσδοκίες ο φετινός Φιλίππειος Δρόμος (βίντεο)

Με υψηλές προσδοκίες θα διεξαχθεί φέτος ο Φιλίππειος Δρόμος, το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου. Είναι η 6η διοργάνωση και η συσσωρευμένη εμπειρία των προηγούμενων ετών, ώθησε τους διοργανωτές να ανεβάσουν τον πήχη. Για πρώτη φορά, εκτός από την βασική Κυριακάτικη διαδρομή, Βεργίνα - Βέροια, θα διεξαχθούν το Σάββατο και στο κέντρο της πόλης τρεις αγώνες, 1000μ, 2000μ και 5000μ.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για νούμερα, τώρα ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής, ωστόσο οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι συμμετοχές και τις δυο ημέρες θα φτάσουν τους 1500.

Για την φετινή διοργάνωση, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου, στο Δημαρχείο οι διοργανωτές. Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι και η φετινή διοργάνωση θα είναι επιτυχημένη. "Εκτός από το αθλητικό γεγονός, θέλουμε να προσελκύσουμε στην Βέροια κόσμο" πρόσθεσε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης δήλωσε ότι το Νομικό Πρόσωπο θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο Σύλλογος Δρομέων και οι εθελοντές θα φέρουν εις πέρας με επιτυχία και αυτή την διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βασίλης Τσιάρας θυμήθηκε πως γεννήθηκε σε μια παρέα η ιδέα της διεξαγωγής του Φιλίππειου Αγώνα και πώς από τις 480 οι συμμετοχές έφτασαν τις 980. "Είδαμε ότι αυτό που κάναμε αποδίδει" σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Γιάννης Καραγιάννης εξήγησε ότι ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι νυχτερινός και πρόσθεσε ότι μετά τις τρεις κούρσες, θα στηθεί στην πλατεία Δημαρχείου ένα "Πάστα Πάρτι" με ζυμαρικά. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι είναι σημαντική η βοήθεια που προσφέρουν στην διοργάνωση ο δήμος Βέροιας, η Τροχαία, οι εθελοντές και οι χορηγοί. "Θέλουμε ο αγώνας να γίνει κεντρικός από τοπικός" είπε ο κ. Καραγιάννης.

Τέλος έγινε ένα κάλεσμα σε χορηγούς για να στηριχθεί οικονομικά η διοργάνωση.

{jlex}flickr:72157687135061452{/jlex}