Με μεγάλη συμμετοχή δρομέων και σύνθημα «Δεν σας ξεχνάμε ποτέ!» θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Δρόμος 21 Μαθητών (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια του 4ου Δρόμου 21 Μαθητών, που πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Απριλίου στη μνήμη των 21 μαθητών του Μακροχωρίου, που χάθηκαν πριν 16 χρόνια στο τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 3 Απριλίου, στο πρώην Δημαρχείο Μακροχωρίου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπαιδευτικός Μάνος Βαρακλής, ο οποίος είπε ότι πέρασαν 16 χρόνια από το τραγικό ατύχημα που χάθηκαν τόσο άδικα οι 21 μαθητές. Για 4η χρονιά διοργανώνεται ο αγώνας δρόμου στην μνήμη τους, ενώ παράλληλα το πρωί της Τετάρτης ¾, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια. Η εκδήλωση έγινε παρουσία περίπου 600 μαθητών στο ΕΑΚ Μακροχωρίου με σκοπό, τα παιδιά να μάθουν τι σημαίνει οδηγική συμπεριφορά, κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια στον δρόμο.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα Αντώνης Αραμπατζής, ο οποίος είπε ότι σκοπός των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας άρτιος και με ασφάλεια. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς στον αγώνα έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 1.350 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες.

Ο τεχνικός υπεύθυνος του αγώνα, Γιάννης Καραγιάννης από τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας αναφέρθηκε στην τεχνική υποστήριξη του αγώνα, από τα μέλη του συλλόγου. «Οι διοργανωτές αν και δεν ήταν από τον χώρο αυτό, έχουν κάνει μία οργανωμένη προσπάθεια που αγγίζει αγώνες δρόμου μεγάλων πόλεων. 1.300 συμμετοχές δύσκολα συναντάμε σε επαρχιακές πόλεις. Την μεγάλη προσοχή δίνουμε στον μεγάλο κεντρικό αγώνα των 10χλμ με έως τώρα 350 συμμετοχές. Η διοργάνωση θα δώσει το δικαίωμα νέων εγγραφών σε όλες τις κατηγορίες το Σάββατο, παραμονή του αγώνα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, 8.30-9.30πμ. Υπάρχει το περιθώριο 150 εγγραφών. Εάν ο αριθμός αυτός ξεπεραστεί, η διοργάνωση δεν θα δεχθεί επιπλέον εγγραφές», είπε ο κ. Καραγιάννης.

Οι συμμετοχές έως σήμερα έχουν ως εξής:

1. 440 στα 10.000μ. Αγώνας ηλικίας 16 ετών και άνω
2. 500 στα 3.000μ. Περιπατητικός λαϊκός αγώνας Υγείας, ηλικίας 16 ετών και άνω
3. 100 στα 2.000μ. Αγώνας Γυμνασίων
4. 400 στα 1.000μ. Αγώνας Δημοτικών

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας Βασίλης Τσιάρας μίλησε για την βοήθεια που προσφέρει κάθε χρόνο στον αγώνα ο Σύλλογος. «Είναι ένας αγώνας μνήμης. Σκοπός είναι να τιμήσουμε την συγκεκριμένη ημέρα», είπε.

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» είναι το τιμώμενο πρόσωπο του αγώνα. Ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στο έργο του συλλόγου. «Ως ωφελούμενη οργάνωση, η Πρωτοβουλία θα συμμετάσχει και με τα παιδιά της, που θα τρέξουνε, αλλά παράλληλα θα υπάρχει περίπτερο με προϊόντα και ενημερωτικό υλικό για τους επισκέπτες. Ο σκοπός της συμμετοχής είναι να διαδώσουμε το μήνυμα ότι η Πρωτοβουλία για το Παιδί έχει πλέον οικοδομήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παιδικής προστασίας για την περιοχή μας», είπε.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Αισιόπουλος πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Βέροιας (ΛΕΜΟΒ) δήλωσε την στήριξη της Λέσχης στην διοργάνωση του αγώνα, όπως άλλωστε έχει κάνει από τον πρώτο αγώνα.

Από την πλευρά των εθελοντών, ο υπεύθυνος Δημήτρης Αφένδρας είπε ότι οι συμμετοχές εθελοντών φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 άτομα, μέλη των συλλόγων Ποντίων Μακροχωρίου, Αριστοτέλης Τριλόφου, Διαβατού, Γεώργιος Σεφέρης Ξεχασμένης, Γιαννιτσών, Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας η «Αγάπη», τμήμα ρυθμικής γυμναστικής ΑΣ Φίλιππος, Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Μακροχωρίου, Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Διαβατού, ΛΕΜΟΒ, Ντόπιοι Μακροχωριου. «Οι εθελοντές θα κάνουν τα πάντα για να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια», είπε. Στη συνέχεια μετέφερε μήνυμα της Μαρίας Βλαζάκη, πρώην πρόεδρου του συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με γονείς των 21 μαθητών οι οποίοι χαιρετίζουν την εκδήλωση κι εύχονται ‘καλή επιτυχία’.

Ο διοικητής Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου, αναφέρθηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου Μαρία Γάτου εξέφρασε την ευχαρίστησή της να συμμετάσχει στη διοργάνωση του αγώνα, καθώς είναι στα ηνία του συλλόγου τον τελευταίο χρόνο.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου «Ψηφιδωτό» είπε ότι ο σύλλογος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. «Κάθε χρόνο θα είναι τιμώμενο πρόσωπο κι άλλος φορέας του τόπου μας, ενώ το παρόν θα δώσει και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Ημαθίας», είπε. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορηγούς για την οικονομική στήριξη στον αγώνα.

Ο κ. Αραμπατζής είπε ότι το σημαντικό είναι να θυμόμαστε αυτά τα παιδιά (τους 21 μαθητές Μακροχωρίου) και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας πάνω στην οδηγική συμπεριφορά.

Στο τέλος του αγώνα θα βραβευθούν άνθρωποι του τόπου μας, από τον χώρο του αθλητισμού και πολιτισμού.

Με σύνθημα «Δεν σας ξεχνάμε ποτέ!» ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί ανεξαιρέτως καιρικών συνθηκών.

Δείτε την προκήρυξη στον σύνδεσμο http://psifidoto.org/prokirixi