Οι ΡΟΜ Κουλούρας απαντάνε στον Γιάννη Παπαγιάννη

rom kouloura

Απάντησε σε παλαιότερο σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Παπαγιάννη για "γύφτους της Κουλούρας" έστειλε ο πρόεδρος των ΡΟΜ Κουλούρας Χρήστος Διαμαντόπουλος. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Σχετικά με το ρατσιστικό σχόλιο αυτά να τα πεις στους "γύφτους της Κουλούρας" που αναφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης Ιωαννης Παπαγιάννης στον Δημοτικό σύμβουλο Αγγελίνα Θωμά κατά την διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου εχω να καταγγείλω τα εξης :

Από τον τύπο διάβασα το ρατσιστικό σχόλιο που προσβάλλει και εμένα προσωπικά και την τοπική κοινωνία της Κουλούρας. Ως Ελληνας πολίτης δεν γνωρίζω ανα τον κόσμο κάποια φυλή –ράτσα γύφτων .Εαν ο Κύριος Παπαγιάννης μέσα από τα πολλά βιβλία που διάβασε λογω της ιδιότητας του ως νομικός γνωρίζει κατι παραπάνω να μας το πει και σε μας για να εμπλουτιστούμε και εμεις με τα φώτα της μόρφωσης του κυρίου Παπαγιαννη .

Δεν γνωρίζω από πού πηγάζει η προσωπική αρνητική αντίληψη του κυρίου Παπαγιάννη για τους ΡΟΜ της Κουλούρας ,αλλά ως θνητό και ταπεινό ατομο θεωρώ πως την γυφτιά την σηματοδοτούν οι διάφορες συμπεριφορές των ανθρώπων όπως π.χ την τσιγγουνιά ,τα ψέματα ,την βρωμιά ,τη αφιλοξενία ,αχαριστία ενδεχομένως και πολλά αλλα .

Αλλά τι από όλα αυτά εντόπισε ο κύριος Παπαγιάννης στην συγκεκριμένη κοινωνία των ΡΟΜ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ . Μήπως δεν τον φιλοξενήσαμε ? Δεν τον προσφέραμε καφέ η ένα νερό ? Mήπως του είπαμε ή τον τάξαμε και πέσαμε στην παγίδα της ψευτιάς ? Mήπως διέκρινε ανευθυνότητα η μήπως του ζητήσαμε λίγα ή πολλά και ως πλεονέκτες θέλαμε περισσότερα ? Από οσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω .

Επισκέφθηκε τον οικισμό των ΡΟΜ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ για τον προεκλογικό του αγώνα και φιλοξενήθηκε από τους συντοπίτες μου καθώς πρέπει . Τι είναι άραγε εκείνο που ενόχλησε τον κύριο Παπαγιάννη και μας θεωρεί γύφτους; Προφανώς ενώχλησε το γεγονός που έλαβε μετά βίας 5% της τοποικής κοινωνίας .

Εάν είναι πράγματι αυτός ο λόγος που μας υποτιμά με αυτό το σχόλιο "γύφτοι "οφείλω να του πώ για το μικρό ποσοστό πού πήρε είναι η ανικανότητα του ιδιου ώστε να πείσει τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν .

Διότι κύριε Παπαγιάννη με αυτή την λογική 'γύφτοι ενδεχομένως να υπάρχουν παντού ακόμα και στον περίγυρο σου άρα ψάξε αλλού τα αίτια της αποτυχίας σου . Και κλέινω λέγοντας πως η συγκεκριμένη κοινωνία υποκύπτει στο φιλότιμο και όχι στα ψέματα και παραμύθια .Θεωρώ κύριε Παπαγιάννη ως δημόσιο και μορφωμένο πρόσωπο που είσται να εκφράσεται ΔΗΜΟΣΙΑ την συγνώμη σας προς τους ΡΟΜ Της Κουλούρας και να παρατηθείτε από επικεφαλής του Συνδιασμού σας,διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να ομορφαίνουν κοινωνίες αλλά αντιθέτως τις χειροτερέυουν .Για αυτό καλά θα ήταν να περιοριστείτε στα επαγγελματικά σας καθήκοντα ως δικηγόρος παρά να ασχολείσται με την αυτοδιοίκηση.

Πάντως να γνωρίζουν οι δημότες του Δήμο βέροιας ότι από τους τρεις υποφήφιους τοπικούς συμβούλους που είχε στο φηφοδέλτιο του ο κύριος Παπαγιάννης στην Τοπική Κοινότητα Κουλούρας οι δύο ήταν από την Τοπική Κοινωνία των ΡΟΜ Κουλούρας . Γιατί άραγε;"