Η ΚΝΕ Ημαθίας καταγγέλλει καθηγήτρια

Από την ΚΝΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης σε μέλος της ΚΝΕ, μαθητή της Β' Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, από καθηγήτρια του σχολείου.

Το μέλος της ΚΝΕ "παρανόμησε" γιατί συζήτησε με τους συμμαθητές του και μοίρασε το υλικό της ΚΝΕ για το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στη πόλη της Βέροιας.

"Εγκλημάτησε" γιατί συζήτησε με τους υπόλοιπους μαθητές για τα προβλήματα που ζουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειές τους, γιατί ανέδειξε τη σημασία της ενότητας και του κοινού αγώνα των μαθητών με τους εργαζόμενους γονείς τους ενάντια στο σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά αδικία, φτώχεια, πολέμους, φασισμό και προσφυγιά.

"Διέπραξε αδίκημα" γιατί κάλεσε τους μαθητές να συμμετέχουν μαζικά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη πόλη της Βέροιας για να βροντοφωνάξουν όλοι μαζί "Άλλαξε τον κόσμο, το' χει ανάγκη!". Η καθηγήτρια παρενέβη και είπε πως απαγορεύεται η πολιτικοποίηση και η κομματικοποίηση στο σχολείο.

Προσπάθησε να πάρει το υλικό της ΚΝΕ απ' τα χέρια μαθητών και τιμώρησε το μέλος της ΚΝΕ με ωριαία αποβολή καθώς δεν τον άφησε να παρακολουθήσει το μάθημα που ξεκινούσε την επόμενη ώρα.

Ένα είναι το σίγουρο! Όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους τρομοκρατία αλλά συνεχίζουμε με μεγαλύτερη προσπάθεια και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ στη πόλη να στεφθεί με επιτυχία!

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο δωρεάν για όλα τα παιδιά, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα, που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, που θα διδάσκει την αλήθεια! Για ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών στη ζωή και τη δράση της σχολικής κοινότητας και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για ένα σχολείο Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους!

Το σημερινό σχολείο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του συστήματος! Κάνουν τη μόρφωση εμπόρευμα και τους μαθητές πελάτες. Μας δίνουν σκόρπιες γνώσεις, μας κρατάν μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση, ποδοπατά τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις μας. Μας θέλουν να μην αμφισβητούμε, να κρίνουμε και τελικά να μην παλεύουμε για τ' αλλάξουμε!

Καλούμε όλους τους μαθητές της Βέροιας να συμμετέχουν μαζικά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα γίνει το Σάββατο στις 16 Απρίλη στην Πλατεία Δημαρχείου Βέροιας μετά τις 7μμ.

Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι προτείνει η ΚΝΕ. Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει τη ζωή μας, να παλέψουμε για την κοινωνία και το σχολείο που μας αξίζει!".