Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων κατά τη σχολική χρονιά 2026-2027 πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας με τους προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων του νομού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν διοικητικά, οικονομικά και παιδαγωγικά ζητήματα, καθώς και θέματα που αφορούν τη στελέχωση, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τη διαχείριση του προσωπικού, το πληροφοριακό σύστημα mySchool και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η Διευθύντρια της ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας Τζένη Δεληγιαννίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ της Διεύθυνσης και των σχολικών μονάδων, με στόχο την ομαλή έναρξη της χρονιάς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δημιουργία θετικού σχολικού κλίματος, τόσο για την ασφάλεια και ευημερία των μαθητών όσο και για την επαγγελματική λειτουργία των εκπαιδευτικών.
Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού Ζωή Θανασιά ενημέρωσε για ζητήματα τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας εκπαιδευτικών, υπηρεσιακών μεταβολών, αδειών και διοικητικών υποχρεώσεων.
Η Προϊσταμένη του Τμήματος Οικονομικού Σοφία Τερτιβανίδου παρουσίασε τη διαδικασία διαχείρισης των παραστατικών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω της πλατφόρμας invoices schools, με έμφαση στην ορθή καταχώριση των στοιχείων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Για τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Νηπιαγωγείων ενημέρωσε η Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ελένη Ζιώρη, παρουσιάζοντας τις βασικές διαδικασίες που αφορούν τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και την καθημερινή λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η Υπεύθυνη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Χριστίνα Δημητριάδου αναφέρθηκε στις δυνατότητες συμμετοχής των Νηπιαγωγείων σε εκπαιδευτικά δίκτυα και προγράμματα. Μεταξύ των δράσεων που έχει αναπτύξει η ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας περιλαμβάνονται προγράμματα κινηματογραφικής παιδείας, τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και σχολικής διαμεσολάβησης.
Η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού Άννα Μαρτίκα στάθηκε στη σημασία της ορθής διοικητικής λειτουργίας και της υπεύθυνης επικοινωνίας των σχολικών μονάδων με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Από το Τμήμα Πληροφορικής, ο Παναγιώτης Τρέβλας παρουσίασε ζητήματα σχετικά με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος mySchool, επισημαίνοντας την ανάγκη έγκαιρης και ακριβούς ενημέρωσης των στοιχείων μαθητών, προσωπικού και σχολικών μονάδων.
Τέλος, η Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης της ΔΙ.Π.Ε. Ημαθίας Αικατερίνη Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους προϊσταμένους για ζητήματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Η συνάντηση είχε ως βασικό στόχο να υπάρχει κοινός συντονισμός πριν από την έναρξη των μαθημάτων και να αντιμετωπιστούν εγκαίρως πρακτικά και διοικητικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων της Ημαθίας.















