Ενημερωτική εκδήλωση στη Βεργίνα, με σαφή στόχο να παρουσιαστεί η θέση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέου Δήμου Αιγών, πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Βεργίνας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος υπερασπίστηκε το σημερινό διοικητικό σχήμα του Δήμου Βέροιας, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τον «Καλλικράτη», εκτιμώντας ότι η υφιστάμενη δομή μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Βεργίνας και Μακεδονίδας.
Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια στη Βεργίνα και στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας αναφορά σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αστικών αναπλάσεων και άλλων υποδομών.
Παράλληλα, παρουσίασε στοιχεία για την οικονομική συνεισφορά του Δήμου Βέροιας στη λειτουργία υπηρεσιών της περιοχής, μεταξύ αυτών και της άρδευσης, επιχειρώντας να αναδείξει το κόστος αλλά και τη διοικητική υποστήριξη που απαιτείται για τη διατήρησή τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις δυσκολίες που, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βέροιας, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα νέο αυτοδιοικητικό εγχείρημα, τόσο σε επίπεδο οικονομικής βιωσιμότητας όσο και στη στελέχωση και λειτουργία βασικών υπηρεσιών.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη οργανωμένη δημόσια απάντηση της Δημοτικής Αρχής Βέροιας στην κίνηση για τη δημιουργία Δήμου Αιγών, σε μια περίοδο κατά την οποία η σχετική συζήτηση έχει αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή.
Στο πρώην Δημαρχείο Βεργίνας βρέθηκαν πολίτες από χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Βεργίνας και Μακεδονίδας, παρακολουθώντας την παρουσίαση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής και τη συζήτηση γύρω από το μέλλον της διοικητικής οργάνωσης της περιοχής. Επίσης παραβρέθηκαν σχεδόν όλα τα στελέχη της διοίκησης του δήμου.

















