Τα οφέλη της διγλωσσίας και η γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, που συγκέντρωσε πολλούς μαθητές και μαθήτριες. Τη διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού η Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η δρ. Ελένη Περιστέρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχογλωσσολογίας στον Τομέα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εισήγησή της επικεντρώθηκε στα οφέλη της διγλωσσίας στα παιδιά.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι μαθητές μέσα από τις δημιουργίες τους. Βίντεο και σκετς που ετοίμασαν για την ημέρα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, το οποίο είχε ως βασικούς άξονες την πολυγλωσσία, την κατανόηση και τη συμπερίληψη.
Μουσική παρουσία στην εκδήλωση αποτέλεσε η ερμηνεία του τραγουδιού «Molitva» στα σερβικά, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων στην πλατφόρμα Kahoot, με ερωτήσεις για την πολυγλωσσία στην Ευρώπη.
Στο τέλος προσφέρθηκαν κεράσματα από διαφορετικές χώρες, προσθέτοντας μια γευστική διάσταση στη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς.















