Στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTG Travel Experience 2026, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και τον Δήμο Κατερίνης, συνεχίζοντας τη στρατηγική της προσέγγιση στη σημαντική τουριστική αγορά της Ιταλίας.
Η συμμετοχή εντάσσεται στο πρόγραμμα διεθνούς τουριστικής προβολής της Περιφέρειας και αποτελεί μέρος των συστηματικών ενεργειών που υλοποιούνται για την ενίσχυση της παρουσίας της Κεντρικής Μακεδονίας στην ιταλική αγορά. Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πηγές επισκεπτών για τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι απευθείας αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ ιταλικών πόλεων και Θεσσαλονίκης συμβάλλουν ουσιαστικά στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και στη διευκόλυνση της πρόσβασης προς την περιοχή.
Η παρουσία στο Ρίμινι αποτέλεσε συνέχεια των στοχευμένων δράσεων που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια στην ιταλική αγορά, όπως το εξειδικευμένο τουριστικό workshop που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νάπολη, με βασικό στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Σε δήλωσή της, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι η Ιταλία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον τουρισμό της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως η ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας στη γειτονική χώρα συνιστά στρατηγική προτεραιότητα. Όπως σημείωσε, οι δράσεις προβολής συμβάλλουν στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών και στην ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας ως προορισμού τεσσάρων εποχών, προσφέροντας αυθεντικές και ποιοτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας πραγματοποίησαν σειρά επαγγελματικών συναντήσεων με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, ταξιδιωτικά γραφεία, επαγγελματίες του κλάδου και δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας, με αιχμή τις Αιγές και την Πέλλα, καθώς και η σύνδεση της περιοχής με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παράλληλα, προβλήθηκαν ο Όλυμπος, η Ολυμπιακή Ριβιέρα, η Χαλκιδική, η τοπική γαστρονομία, το φυσικό περιβάλλον και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για επισκέπτες κάθε εποχής του χρόνου.
















