Logo

Αποστόλου: "Θα στηρίξουμε την διεπαγγελματική - Αν έφερνε ο Σαμαράς συμφωνία σαν την δική μας δεν θα την ψηφίζαμε"

apostolou

Στήριξη της προσπάθειας που γίνεται στην περιοχή μας από τις ομάδες παραγωγών και τους εμπλεκόμενους φορείς να δημιουργήσουν έναν φορέα (διεπαγγελματική οργάνωση) για την καλύτερη διακίνηση των φρούτων και των μεταποιημένων προϊόντων υποσχέθηκε στην Βέροια ο αναπληρωτής υπουργός γεωργίας Βαγγέλης Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου βρέθηκε στην Βέροια για τις εργασίες της διεπαγγελματικής οργάνωσης και μίλησε στους τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Βρισκόμαστε σε μια αγροτική περιοχή, σημείο αναφοράς στην Βόρεια Ελλάδα, σε μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να στηρίξουμε το ροδάκινο της Μακεδονίας και είμαστε εδώ για την ανακήρυξη της διεπαγγελματικής οργάνωσης. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή και θέλουμε να αποτελέσει τον φάρο της προσπάθειας που θέλουμε να κάνουμε στον αγροτικό χώρο. Βασικά μας εργαλεία πρέπει να είναι ο συνεργατισμός του χώρου».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της νέας συμφωνίας στον αγροτικό χώρο, ο κ. Αποστόλου είπε ότι ο αγροτικός χώρος άρχισε να ανασαίνει. Θα λύσουμε το θέμα των κοινοτικών ενισχύσεων, ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις ζημιές που υπέστησαν οι τοπικοί παραγωγοί (παγετός και ακαρπία) ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δηλώνουν ότι η ακαρπία δεν προήλθε από τον παγετό και ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει μια συνάντηση για να υπάρξει μια τελική απόφαση.

Σε ερώτηση πώς θα βοηθήσει το υπουργείο της προσπάθεια της διεπαγγελματικής απάντησε: «Θα γίνει μέσα από τις Ομάδες Παραγωγών. Έχουμε κάνει μια ομάδα εργασίας που θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Θα δημιουργήσουμε ειδικό καθεστώς λειτουργίας για τις διεπαγγελματικές μέσα στο νέο νόμο για το συνεταιριστικό. Για παράδειγμα θα λύσουμε προβλήματα όπως τις μετακλήσεις εργατών, θα δημιουργήσουμε νέα κέντρα διακίνησης προϊόντων, ζητήματα πιστοποίησης, άνοιγμα αγορών κ.α.».

Δεν ψηφίζαμε ανάλογη συμφωνία αν την έφερνε ο Σαμαράς

Ο κ. Αποστόλου μίλησε και για την επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές: «Είναι μια δύσκολη ώρα. Βρισκόμαστε στο τέλος μια σκληρής διαπραγμάτευσης. Από την επομένη των εκλογών κάναμε κατανοητό ότι γύρισε σελίδα ο τόπος. Η νέα συμφωνία, ξέρουμε, ότι θα έχει επώδυνα σημεία. Διαπραγματευτήκαμε και συγκρουστήκαμε. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό λαό για την συμπαράσταση. Να είναι σίγουρος ο λαός ότι το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε θα είναι σημείο αναφοράς για εμάς».

Σε ερώτηση αν ανάλογη συμφωνία την έφερνε στην Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν πρωθυπουργός, ο κ. Αποστόλου απάντησε: «Όχι δεν θα την ψηφίζαμε».
Σε ερώτηση για την συμφωνία που πρόκειται να γίνει είπε ότι ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλες τις δυνατότητες της χώρας. Πλέον έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο μιας πολιτικής συμφωνίας, με στόχο να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική.

Σε ερώτηση για το αν υπάρξουν αντιδράσεις βουλευτών, απάντησε ότι υπάρχουν διαδικασίες κοινοβουλευτικές για να σεβαστεί αυτές τις αποφάσεις.

Δεν μπορέσαμε να υπηρετήσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης διότι λειτουργήσαμε αυτούς τους μήνες μέσα σε ένα πολύ ασφυκτικό πλαίσιο. Για εμάς το μνημόνιο τελείωσε. Θέλουμε να μπούμε σε μια σειρά και θα έρθει η ανάκαμψη και στο μέλλον να μην χρειαζόμαστε δανεικά. Αμέσως μετά θα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην διευθέτηση του χρέους.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb