Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Βέροια ροδακινοπαραγωγοί (φωτογραφίες, βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στην Βέροια ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας. Με την κινητοποίηση αυτή διεκδίκησαν από την πολιτεία ενισχύσεις για την απώλεια του εισοδόματός τους.

Η συμμετοχή ήταν μικρή και φάνηκε η διάσπαση που υπάρχει ανάμεσα στο αγροτικό κίνημα της περιοχής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν τον αγροτικό αγώνα, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Τσιπουρίδου, ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Θωμάς Ζιώγας. Επίσης παραβρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Απόστολος Νεστορόπουλος, Στέργιος Μουρτζίλας, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσιφλίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Συρμούλα Τζήμα, η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Μπατσαρά και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Ταχματζίδης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας Χρήστος Βοργιαζίδης ο οποίος χαρακτήρισε πολύ μικρές τις ενισχύσεις που ακούγονται ότι θα δοθούν (70 ευρώ το στρέμμα στα επιτραπέζια και 50 ευρώ τα νεκταρίνια) και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε ψίχουλα τις ενισχύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ήταν και υψηλότερες από αυτές που ακούγονται ότι θα δοθούν σήμερα. Στην ομιλία του ο κ. Βοργιάδης ξέφυγε από το θέμα της κινητοποίησης και υποστήριξε ένα κατακερματισμένο αγροτικό κίνημα (σ.σ. μόνο τους αγρότες δεν ευνοεί κάτι τέτοιο) ενώ επιτέθηκε και στον άλλο σύλλογο της περιοχής υποστηρίζοντας ότι είναι αρνητικό που τα μέλη της διοίκησή του έχουν κομματική ταυτότητα και παράλληλα διατηρούν και συνεταιρισμό.

View this gallery on Flickr