Logo

"Ενήλικοι στην αίθουσα", "Σον το πρόβατο" και "Joker" στο Σταρ

Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από την Πέμπτη 10/10/19 έως την Τετάρτη 16/10/19. Αναλυτικά:

ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ - ADULTS IN THE ROOM

(Η νέα ταινία του Κ.ΓΑΒΡΑ Βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ)
Προβολές: Πέμπτη 10/10 – Δευτέρα 14/10 –Τρίτη 15/10 - Τετάρτη 16/10 στις 21.00
Παρασκευή 11/10 – Σάββατο 12/10 – Κυριακή 13/10στις 19.00 και 21.30

Σκηνοθεσία/ Σενάριο: ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ
Ηθοποιοί: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΓΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΛΗΣ, ΟΥΛΡΙΧ ΤΟΥΚΟΥΡ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΒΑΛΕΡΙΑ ΓΚΟΛΙΝΟ, ΟΡΕΛΙΕΝ ΡΕΚΟΥΑΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ, ΘΑΝΟΣ ΤΟΚΑΚΗΣ, ΝΤΑΝ ΣΟΥΡΜΑΝΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ, ΖΟΣΙΑΝ ΠΙΝΣΟΝ, ΚΟΡΝΙΛΙΟΥΣ ΟΜΠΟΝΙΑ, ΒΕΝΣΑΝ ΝΕΜΕΤ, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΑΚΟΥΑΡΟΛΙ, ΤΖΟΡΤΖ ΛΕΝΤΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Πίσω από κλειστές πόρτες, διαδραματίζεται μια παγκόσμια ιστορία: Εκείνη ενός λαού παγιδευμένου σε ένα κολοσσιαίο χρέος. Μια επιβεβλημένη λιτότητα ενάντια στην ανθρωπότητα και την επιβίωση. Μια ιστορία όπου ο καθένας παίζει το δικό του ρόλο, όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγούμενοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν. Μια ασφυκτική παγίδα όπου οι ήρωες οδηγούνται στη διχόνοια. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

Βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ "Ανίκητοι Ηττημένοι"

Πολιτικά ευαίσθητος, βαθιά ουμανιστής κι εξαιρετικός κινηματογραφικός αφηγητής, ο 86χρονος Κώστας Γαβράς έχει πίσω του μια φιλμογραφία γεμάτη συναρπαστικές αναμετρήσεις απλών ή σπουδαίων ανθρώπων με την Ιστορία. Η πίστη του πως ο καθένας μας μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του και να κάνει τη διαφορά, ακόμη κι αν το πληρώσει ακριβά αυτό, γεμίζει συγκίνηση αλλά και πολύ συχνά μελοδραματισμό τις εικόνες του, οι οποίες τις περισσότερες φορές βασίζονται σε αληθινές ιστορίες. Μία από αυτές είναι και οι περιπέτειες του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος διατέλεσε υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε επικεφαλής των επώδυνων διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Σίγουρα ο καθένας μας έχει τη δική του άποψη για το τι πραγματικά συνέβη εκείνους τους κρίσιμους μήνες του 2015 και, κυρίως, ποιο ήταν το ουσιαστικό πολιτικό και δημοσιονομικό αποτέλεσμα της –ηρωικής; Καταστροφικής;– διαπραγμάτευσης. Ο Βαρουφάκης κατέγραψε τη δική του στο μυθιστορηματικό χρονικό «Ενήλικοι στην αίθουσα», στο οποίο ο Γαβράς βρήκε το ιδανικό σεναριακό θεμέλιο για να μετατρέψει σε ταινία την κριτική του απέναντι σε μια νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, δέσμια των γερμανικού οικονομικού κεφαλαίου, των τραπεζικών συμφερόντων, της απληστίας των πολυεθνικών και της ανικανότητας των πολιτικών αντρών της.
Η ταινία οικειοποιείται απόλυτα την οπτική του βιβλίου και αποτυπώνει αρκετά πιστά, σε πραγματολογικό επίπεδο, όλα όσα διημείφθησαν στα γραφεία, στους διαδρόμους και πίσω από τις κλειστές πόρτες ανάμεσα στους ανυποχώρητους δανειστές και τους απελπισμένους οφειλέτες. Τα περισσότερα από όσα ακούμε και βλέπουμε, άλλωστε, έχουν μαγνητοφωνηθεί από τον ίδιο τον Βαρουφάκη, αποτυπώνονται δε με μια καταιγιστική αφήγηση, υποστηριγμένη από ένα στακάτο μοντάζ, που δεν αφήνει ούτε στιγμή την ένταση να ξεθυμάνει.

Trailer: 

ΣΟΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΑΙΝΙΑ: ΦΑΡΜΑΓΕΔΩΝ (ΜΕΤΑΓΛ.)

Προβολές: Πέμπτη 10/1 - Παρασκευή 11/10 – Σάββατο 12/10 – Κυριακή 13/10 στις 17.30

Σκηνοθεσία: ΓΟΥΙΛ ΜΠΕΤΣΕΡ
Σενάριο: ΤΖΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ & ΜΑΡΚ ΜΠΑΡΤΟΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Παράξενα φώτα πάνω από την ήσυχη πόλη του Μόσινγκχαμ σηματοδοτούν την άφιξη ενός μυστηριώδους επισκέπτη. Μία άτακτη και αξιαγάπητη εξωγήινη , η ΛΟΥ-ΛΑ , προσγειώνεται κατά τύχη στην Φάρμα, και ο Σον αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για μια γαλαξιακή περιπέτεια με αποστολή να βοηθήσει την ΛΟΥ-ΛΑ να γυρίσει σπίτι της. Η ΛΟΥ-ΛΑ με τις μαγικές εξωγήινες δυνάμεις της εκτός ελέγχου κάνει την μία καταστροφική σκανδαλιά μετά την άλλη και ο Σον θα πρέπει να οδηγήσει την φίλη του σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος για να βρουν το χαμένο της διαστημόπλοιο. Ταυτόχρονα μια μυστηριώδης κρατική Αντί- Εξωγήινη Υπηρεσία τους καταδιώκει. Θα μπορέσουν να βρουν το διαστημόπλοιο πριν να είναι αργά;

Trailer: 

JOKER (ΧΡΥΣΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ)

Προβολές: Πέμπτη 10/10 – Δευτέρα 14/10 –Τρίτη 15/10 - Τετάρτη 16/10 στις 21.00
Παρασκευή 11/10 – Σάββατο 12/10 – Κυριακή 13/10στις 19.00 και 21.30

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς και σενάριο: Τοντ Φίλιπς και Σκοτ Ρίβερ
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλέν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ και Τζος Πάις

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, κατοχυρώνοντας μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία. Ο Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία.

Trailer: 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb