Logo

Εντυπωσίασε το Βεροιώτικο κοινό «Το παγκάκι» των Κιμούλη – Μπαξεβάνη (φωτογραφίες)

«Το παγκάκι», του Αλεξάντερ Γκέλμαν, με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη παρουσιάστηκε σε μια διπλή παράσταση στην Βέροια.

Το Βεροιώτικο κοινό απόλαυσε ένα έργο κωμικοτραγικό, σε μετάφραση Νίκου Καμτσή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Οι ερμηνείες των δύο καταπληκτικών ηθοποιών εντυπωσίασαν τους θεατές αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Σε ένα λιτό σκηνικό, τρία παγκάκια μέσα σε ένα πάρκο, συναντιούνται δύο άγνωστοι και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους, καθώς είχαν συναντηθεί πριν έναν χρόνο. Πρόκειται για την ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Σκηνοθεσία – Διασκευή - Διαμόρφωση χώρου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Έπαιξαν οι:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ

View this gallery on Flickr

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb