tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δήμοι της Ημαθίας για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ζεστό χρήμα για να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, που αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία τους, θα πάρουν 132 δήμοι της χώρας, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για χρέη σε προμηθευτές, επαγγελματίες, αλλά και σε έργα ή μελέτες, που δεν κατέστη εφικτό να αποπληρωθούν, καθώς ο προγραμματισμός των δήμων δεν πήγε σύμφωνα με τα προσδοκώμενα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι οφειλές αφορούν στην περίοδο πριν την πανδημία. Οι δήμοι που είχαν προγραμματίσει (ή και όχι) να αποπληρώσουν αυτές τις οφειλές, με την έναρξη της πανδημίας είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά και τα έξοδά τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας να αυξάνονται. Έτσι τα χρέη πήγαν τόσο πίσω, που έπειτα από ένα – ενάμιση χρόνο μετατράπηκαν σε θηλειά για τα οικονομικά τους.

Το θέμα είχε αναδείξει η ΚΕΔΕ, αλλά και σε τοπικό επίπεδο η ΠΕΔΚΜ, και την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση των δήμων με τέτοιες επείγουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές, με το ποσό των 54 εκ. ευρώ συνολικά, δίνοντας ανάσα στα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το θετικό είναι ότι τα χρήματα αυτά θα πέσουν απευθείας στην αγορά, καθώς αφορούν σε χρέη προς τον ιδιωτικό τομέα και προς πολλές τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίς αυτούς τους πόρους αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις θέσεις εργασίας και την τοπική οικονομία, αλλά κυρίως για τη ρευστότητα στην αγορά.

Στην Ημαθία, οι δήμοι θα πάρουν:

1.Δήμος Αλεξάνδρειας: 150.528,64 ευρώ.

2.Δήμος Βέροιας: 280.912,07 ευρώ.

3.Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας: 46.003,8 ευρώ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69