Logo

Κουτσογιάννης: "Επιχειρείται να δοθεί το οριστικό χτύπημα στην πνέουσα τα λοίσθια αναπτυξιακή επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη της Νάουσας"

Από την παράταξη "Κοινός Τόπος" του πρώην δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η νέα δημοτική αρχή συμπλήρωσε τριάντα ημέρες στη διοίκηση. Αποσβολωμένοι οι κάτοικοι της Νάουσας παρακολουθούμε σε βάρος αναπτυξιακών προσπαθειών που γίνονται στην πόλη ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ, που θα το ζήλευαν ακόμη και τα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Με απίστευτη εμπάθεια που αγγίζει τα όρια της εμμονής επιχειρείται να δοθεί το οριστικό χτύπημα στην πνέουσα τα λοίσθια αναπτυξιακή επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη της Νάουσας.

Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα διαπιστώσαμε πως ΠΡΕΠΕΙ να κλείσουν ο κινηματογράφος, το αναψυκτήριο του Αγίου Νικολάου, το κυλικείο στο ΕΡΙΑ, να μην προχωρήσει μια τεράστια επένδυση στο ΚΙΟΣΚΙ, ενώ φαίνεται ότι ο επόμενος στόχος είναι το Boston’s.

Κοινή συνισταμένη όλων των ανωτέρω είναι πως πρόκειται για σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά από πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής του Κοινού Τόπου. Τι κακό έχουν οι παραπάνω δραστηριότητες; Προφανώς ότι φέρνουν έσοδα στον Δήμο, προσφέρουν ποιοτικές επιλογές ψυχαγωγίας στον κόσμο, δημιουργούν θέσεις εργασίας, προσελκύουν επισκέπτες από άλλες περιοχές και συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και στην αύξηση της αξίας της.

Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν ενδιαφέρει τη νέα διοίκηση και τον ανεκδιήγητο «δημαρχεύοντα» που δρα υπό τις ευλογίες του κ. Καρανικόλα. Το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να προκληθεί περαιτέρω μαρασμός και υποβάθμιση στην πόλη της Νάουσας. Άλλωστε παροιμιώδης έχει μείνει η αδιαφορία του για την τύχη του άλσους του Αγίου Νικολάου λόγω των οφειλών της ΕΤΑ ΑΕ.

Την ίδια στιγμή που με αστείους νομικούς ισχυρισμούς επιχειρεί η νέα διοίκηση να κλείσει τα πάντα, έχει αναγάγει σε πρώτιστο στόχο την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Κάτω Ζερβοχώρι, παραβλέποντας το γεγονός – όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος οικονομικών στην εισήγηση του προς το ΔΣ – πως το συγκεκριμένο κτήριο έχει κτισθεί εντός ρέματος. Δηλαδή υφίσταται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ξεκάθαρο πρόβλημα σχετικά με τη νομιμότητα του συγκεκριμένου ακινήτου!

Καλούμε τον κ. Καρανικόλα να ανακτήσει άμεσα τον ρόλο που του έδωσαν με οριακή πλειοψηφία οι δημότες του Δήμου και να απομακρύνει επικίνδυνους για τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, από τη θέση ευθύνης που κατέχουν. Να αναλάβει επιτέλους τη διοίκηση και να ασχοληθεί με πραγματικά αναπτυξιακά ζητήματα, όπως η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακίνητου της ΕΤΑ στον Δήμο, το οποίο παρέλαβε καθαρό και απαλλαγμένο από κινδύνους από τη διοίκηση Κουτσογιάννη και να τρέξει τις διαδικασίες για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου που μπορεί να δώσει σημαντική αναπτυξιακή πνοή στον τόπο. Ελπίζουμε να μην μείνετε κ. Καρανικόλα στην ιστορία ως ο δήμαρχος που στάθηκε απέναντι στην επιχειρηματικότητα, βουλιάζοντας την πόλη της Νάουσας στο τέλμα για τα… μάτια του επί ρέματος ευρισκόμενου αναψυκτηρίου του Κάτω Ζερβοχωρίου".

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb