Logo

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας (βίντεο)

Θέματα για δυο διοικητικές αποβολές καταπατητών δημοτικών εκτάσεων που αποσύρθηκαν και δεν ήρθαν εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρώτησε η κ. Λαζαρίδου. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι πάνω στο θέμα εργάζεται η τεχνική υπηρεσία και όταν θα είναι έτοιμο θα έρθει στο συμβούλιο.

Δυο θέματα έθεσε ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. Το πρώτο αφορά το υπό εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Βέρμιο. Ο κ. Κουτσογιάννης πρότεινε την σύγκλιση συνεδρίασης με μοναδικό θέμα το αιολικό πάρκο. Το άλλο θέμα που ρώτησε τι γίνεται με την πολεοδομική μελέτη που αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτξης και το Open Mall. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι επειδή δεν υπάρχει κατατεθειμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) από την ΤΕΡΝΑ, το καλύτερο είναι να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο μετά την κατάθεση της ΜΠΕ. Όσον αφορά των πολεοδομική μελέτη που αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Open Mall, ο κ. Καρανικόλας είπε η εκπόνηση γίνεται από την τεχνική υπηρεσία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για δυο σημαντικά έργα που σχεδίασε η προηγούμενη διοίκηση (δείτε στο παρακάτω βίντεο τις ερωτήσεις Λαζαρίδου - Κουτσογιάννη και τις απάντησε ο δήμαρχος).

Για εγκατάλειψη των χωριών μίλησε ο κ. Παυλίδης και κατέθεσε μια σειρά προβλήματα σχολείων της Επισκοπής και πρότεινε να γίνει μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου στην Ειρηνούπολη. Ο κ. Παυλίδης είπε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού. "Έχουν γίνει πολλά στα σχολεία και ξεκίνησαν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Θα κάνουμε ότι μπορούμε" είπε ο δήμαρχος.

Η Ίλια Ιωσηφίδου πρότεινε την αγορά του εργοστασίου Πέλλα - Όλυμπος το οποίο μπορεί να το αξιοποιήσει ο δήμος. Επίσης επανέφερε το κλείσιμο του κινηματογράφου λέγοντας ότι υπάρχει κοινό στη Νάουσα που είτε αναγκάζεται να στερηθεί την θέαση νέων ταινιών ή να πάει στην Βέροια να τις παρακολουθήσει. Στην απάντησή του ο δήμαρχος στάθηκε στο υψηλό τίμημα (δείτε στο παρακάτω βίντεο τις τοποθετήσεις Παυλίδη, Ιωσηφίδου και τι απάντησε ο δήμαρχος)

Την απόφαση δημιουργίας μνημείου για τους πεσόντες του 1940 έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας. Το μνημείο θα στηθεί στο πάρκο και θα αναγράφει τα ονόματα των πεσόντων του 1940.

Προχωρά έργο υδροδότησης της Μαρίνας από τις υπερχειλίσεις της δεξαμενής του Γιαννακοχωρίου. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση αλλά δεν πέρασε. Μιλώντας ο προηγούμενος δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του που κάποια μέλη της διοίκησης και την προηγούμενη τετραετία καταψήφισαν το έργο, σήμερα συμφωνούν.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb