Logo

Τι είναι οι ηλεκτροστατικές βαφές και γιατί να τις προτιμήσετε

Οι ηλεκτροστατικές βαφές είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη βαφή μετάλλων με ειδικές εποξειδικές και πολυεστερικές ρητίνες που τα προστατεύουν από τη διάβρωση.

Ουσιαστικά, το φορτισμένο χρώμαπροσκολλάται στα γειωμένα μέταλλα και τυλίγεται ακόμη και στα πιο περίπλοκα σχήματα.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές διαδικασίες ψεκασμού, το ηλεκτροστατικό χρώμα προσκολλάται στο μέταλλο από όλες τις κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υπερψεκασμός και να μην λερώνεται ο χώρος.

Γιατί να προτιμήσετε τις ηλεκτροστατικές βαφές:

Είναι πρακτικές:

Καθώς τα σωματίδια του χρώματος είναι φορτισμένα έχουν ως στόχο μόνο τα γειωμένα μέταλλα και προσκολλώνται τέλεια πάνω τους, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, χωρίς υπερψεκασμένα σημεία και χωρίς ζημιές, αφού δεν πρόκειται να πέσει σταγόνα εκτός μετάλλου, ούτε να μείνει κανένα σημείο του ακάλυπτο.

Προστατεύουν το μέταλλο:

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε τις ηλεκτροστατικές βαφές είναι η προστασία από τη φθορά. Εφόσον έχει γίνει η κατάλληλη προεργασία της επιφάνειας και η σωστή εφαρμογή της ηλεκτροστατικής βαφής, η σύσταση της, εξασφαλίζει την προστασία της επιφάνειας του μετάλλου από την διάβρωση.

Είναι οικονομικές:

Με τη διαδικασία της ηλεκτροστατικής βαφής επιτυγχάνεται αμέσως τέλεια κάλυψη κάθε επιφάνειας, χωρίς απώλειες χρώματος ή κενά και χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία ή να ξοδέψετε περισσότερο χρώμα απ’ ότι πραγματικά χρειάζεται.

Είναι υγιεινές και οικολογικές:

Η ηλεκτροστατική διαδικασία βαφής είναι η φυσική οικολογική εναλλακτική από τις συμβατικές τεχνικές, αφου η ηλεκτροστατική βαφή διαρκεί 3 - 4 φορές περισσότερο από άλλες επικαλύψεις, εξασφαλίζοντας την παράταση της ζωής του μετάλλου. Η διαδικασία εφαρμογής ηλεκτροστατικής βαφής είναι τόσο ακριβής ώστε δεν απελευθερώνονται σωματίδια στον αέρα. Επιπλέον απαιτείται λιγότερο χρώμα για την πλήρη κάλυψη των επιφανειών, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται πολύ λιγότερες πτητικές οργανικές ενώσεις στην ατμόσφαιρα.

Για τα καλύτερα αποτελέσματα σε ό,τι έχει να κάνει με ηλεκτροστατικές βαφές, η ιστοσελίδα geros.com.gr σας προσφέρει τις καλύτερες απαντήσεις..

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb