Logo

Διαλέγοντας το ύφασμα του μαγιό

Είναι το ύφασμα του μαγιό σημαντικό;

Το να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό για μαγιό προπόνησης ή αγώνα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ακόμα και αφού έχετε στοχεύσει την αναζήτησή σας σε μία υψηλής ποιότητας μάρκα μαγιό πολλά άλλα ζητήματα πρέπει ακόμη να ληφθούν υπόψη. Θα διαλέγατε ένα μονόχρωμο μαγιό ή ένα εμπριμέ; Παρά την ποικιλία στην αγορά των μαγιό fitness και των αγωνιστικών μαγιό, μία βασική απόφαση θα πρέπει να παρθεί πριν να προχωρήσετε στην επιλογή του υφάσματος. Το να διαλέξετε το κατάλληλο υλικό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να αντανακλά το στόχο σας για το μαγιό. Ψάχνετε για την καλύτερη εφαρμογή, ανθεκτικότητα ή όλα τα παραπάνω; Η επιλογή υφάσματος είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να καλύψετε τις προσδοκίες σας.

 

Τύποι υφασμάτων μαγιό. Κολυμβητές , ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και να συζητήσουμε την κατασκευή μαγιό και προβλεπόμενων χρήσεων.

Το Lycra μαγιό.

Το Lycra μαγιό είναι ένα πρότυπο μαγιό που βασιλεύει στην βιομηχανία , διαθέτει ένα μαλακό και άνετο ύφασμα με εξαιρετική ελαστικότητα .Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Το Lycra (επίσης γνωστό ως Spandex ή ελαστάνη ) είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει το υλικό που κατασκευάζεται από ένα μίγμα ινών Spandex και άλλων ινών. Το Spandex ( είναι αναγραμματισμός της λέξης « επεκτείνεται ») είναι μια ελαστική ίνα πολυουρεθάνης , που εφευρέθηκε το 1959 από την DuPontφαρμακευτική. Σε γενικές γραμμές, τα Lycra μαγιό δεν έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι τακτικοί κολυμβητές , γενικά δίνουν μέχρι 6 μήνες ζωής στο μαγιό, ανάλογα με την ποιότητα Lycra . Μια νεότερη παραλλαγή του Lycra , γνωστή στη βιομηχανία μαγιό όπως Xtralife Lycra, παρέχει πρόσθετη αντοχή και διάρκεια ζωής και φέρεται να είναι μέχρι και 10 φορές πιο ανθεκτικό από ό, τι τα λιγότερο εξελιγμένα ή χαμηλότερης μηχανικής Spandexυφάσματα .

Μαγιό πολυεστέρα.

Ο πολυεστέρας σαν υλικό κατασκευής μαγιό παρέχει μία τέλεια εναλλακτική του lycra, που αντέχει για χρόνια αν το φροντίσετε σωστά. Μπορεί να έχετε κάποιο από την εποχή που πηγαίνατε σχολείο και να μην έχει πάθει απολύτως τίποτα. Τα μαγιό από πολυεστέρα δεν είναι τόσο άνετα όσο τα μαγιό από lycra. Το πολυυλικό είναι λιγότερο απαλό και στερείται ελαστικότητας σε σχέση με το lycra. Ωστόσο , το μαγιό από πολυεστέρα αξίζει τα χρήματά σας , δεδομένου ότι είναι ( από πολλές απόψεις ) εντελώς θωρακισμένο! Ο πολυεστέρας εμφανίζεται κάτω από πολλά διαφορετικά ονόματα στην ανταγωνιστική αγορά μαγιό είναι όλα από 100 % πολυεστερικό ύφασμα .

Μαγιό από νάιλον.

Οι νάιλον ίνες αποτελούν την πλειοψηφία των περισσότερων μαγιό που δεν είναι φτιαγμένα από πολυεστέρα, είτε αναμεμειγμένο με λύκρα , ή σε αναλογία 100 % νάιλον. Ακόμα κι αν είναι ελαφρύ , παραμένει μία από τις ισχυρότερες κατασκευαστικές ίνες και προσφέρει ομαλή εφαρμογή. Το νάιλον απορροφά λίγο νερό και στεγνώνει πολύ γρήγορα . Μερικά μειονεκτήματα του , είναι ότι μειώνονται η ικανότητά του να κρατήσει το χρώμα και η έλλειψη ελαστικότητας . Ψάχνετε για ένα θαυμάσιο μαγιό για να φορέσετε στην προπόνηση σας ή να κάνετε προθέρμανση ; Σκεφτείτε το νάιλον.

Υφάσματα μαγιό και τιμολόγηση.

Τα μαγιό από πολυεστέρα είναι γενικά τα πιο ακριβά σε σχέση με τα μεσαίας τιμής lycra και τα χαμηλής τιμής νάιλον μαγιό.

Άλλες μείξεις υφασμάτων για μαγιό.

Μερικές μίξεις υφασμάτων όπως το Poly PBT και το XLA, είναι νεότερα στην αγορά των μαγιό και προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο - συνδυάζοντας χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν την άνεση και την αντοχή .

PolyPBTμαγιό.

Το Poly PBT είναι μία άλλη πιο πρόσφατη προσθήκη στον κόσμο των υφασμάτων για μαγιό, και βρίσκεται τόσο στα αγωνιστικά μαγιό όσο και στα fitness. Το PBT ή τερεφθαλικό πολυβουτυλένιο , έχει εξαιρετική ελαστικότητα. Επιπλέον στεγνώνει γρήγορα και απορροφά λιγότερο νερό.

Μαγιό XLA

Τα μαγιό είναι επίσης διαθέσιμα σε ύφασμα XLA, μία μίξη από νάιλον και ίνες XLA που προσφέρουν υψηλή αντοχή στο χλώριο, εξαιρετική ελαστικότητα και τέτοια ανθεκτικότητα ώστε να μπορεί να πλυθεί και να στεγνωθεί στο πλυντήριο.

Κολυμβητές διαλέξτε το υλικό του μαγιό σας προσεκτικά.

Είναι απολύτως δική σας επιλογή.

Υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών επιλογών μαγιό , άρα σκεφτείτε τον στόχο σας. Το μαγιό σας θα παραμένει καθημερινά για ώρες μέσα σε πισίνα ή το χρειάζεστε για εβδομαδιαία ψυχαγωγική χρήση; Για πολλές ώρες χρήσης χρειάζεστε ένα άνετο μαγιό που δεν θα απαιτεί μηνιαία αλλαγή- τα συνθετικά ή από πολυεστέρα μαγιό θα είναι η καλύτερή σας επιλογή. Για όσους ψάχνουν μαγιό για εβδομαδιαία χρήση, πιθανών να είναι πολύ ευχαριστημένοι με ένα λίκρα μαγιό.

Πηγή: Μαγιό Lefonte

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb