Logo

Γεγονότα για την οικιακή ηλιακή ενέργεια

1. Τα περισσότερα οικιστικά συστήματα ηλιακής ενέργειας είναι τοποθετημένα στην οροφή για να εξοικονομούν χώρο και να παρέχουν ανεμπόδιστα την έκθεση στον ήλιο. Ωστόσο, για να έχετε την πιο αποτελεσματική χρήση τους, το σπίτι σας πρέπει να προσανατολίζεται με κάποιο τρόπο. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως λέει ότι οι ηλιακοί συλλέκτες που τοποθετούνται προς τα νότια λαμβάνουν πιο πολύ φως και συνεπώς παράγουν την περισσότερη ενέργεια. Τα πάνελ ενδέχεται να είναι προσανατολισμένα έως και 45 μοίρες ανατολικά ή δυτικά, χωρίς να επηρεάζουν τις επιδόσεις αν η κλίση είναι επίσης ρυθμισμένη. Αν το σχήμα και η κατεύθυνση του σπιτιού σας καθιστούν αδύνατη την τοποθέτηση τους στη στέγη, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια ηλιακή συστοιχία στο έδαφος ή σε έναν πόλο και ορισμένα συστήματα στήριξης μπορούν ακόμη και να μετακινηθούν για να ακολουθούν την πορεία του ήλιου. Η προειδοποίηση που πρέπει να γίνει εδώ είναι ότι το σύστημα πρέπει να τοποθετηθεί σε μια περιοχή που δεν σκιάζεται από βλάστηση ή άλλα εμπόδια κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

2. Πολλοί άνθρωποι που επενδύουν σε ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας υποθέτουν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν πλέον τον ηλεκτρικό τους μετρητή ή την εταιρεία που παρείχε προηγουμένως την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούσαν. Αυτό είναι ένα λάθος για δύο λόγους: Πρώτον, μπορεί να υπάρξουν στιγμές που η παραγωγή ηλιακής ενέργειας να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, ειδικά αν οι υπολογισμοί σας ήταν διαφορετικοί όταν αποφασίσατε τι σύστημα θα εγκαταστήσετε. Εάν είστε ακόμη συνδεδεμένοι στο δίκτυο, η παραδοσιακή ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να γεμίσει τα κενά. Δεύτερον, αν το σύστημά σας παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι χρειάζεστε, η ηλεκτρική σας εταιρεία θα αγοράσει πραγματικά την πλεονάζουσα ισχύ από εσάς σε ανταγωνιστικές τιμές. Σημειώστε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα καθαρού μετρητή για να τροφοδοτήσετε την ενέργεια πίσω στο δίκτυο. Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα ηλιακά πάνελ λειτουργούν κάτω από το άπλετο φως, οπότε κατά τους χειμερινούς μήνες είναι λίγο δύσκολο να λειτουργούν στο 100% τους.

3. Οι ηλιακοί συλλέκτες διατιμώνται ανά κιλοβάτ. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο ενέργεια μπορεί να παράγει ένα σύστημα, τόσο περισσότερο θα κοστίσει. Πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε ένα ηλιακό ενεργειακό σύστημα, πρέπει πρώτα να εξετάσετε την τυπική κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού σας τους προηγούμενους μήνες για να καθορίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για τη δημιουργία του συστήματος. Αν αυτή η ανάλυση σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρότερο σύστημα και να εξοικονομήσετε χρήματα. Απλές ανακαινίσεις, όπως η τοποθέτηση κατάλληλης μόνωσης, τα παράθυρα και η βοήθεια για την απογύμνωση των καιρικών συνθηκών, και η αναβάθμιση σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές και λαμπτήρες μειώνουν το φορτίο ακόμη περισσότερο. Οι καλύτερες προσωπικές συνήθειες, όπως η αποσύνδεση των συσκευών που δεν χρησιμοποιούνται, η απενεργοποίηση των φώτων όταν βγαίνετε από το δωμάτιο μειώνουν επίσης την κατανάλωση ενέργειας. Έχετε έναν οικιακό ενεργειακό έλεγχο για να εντοπίσετε τις διοχετεύσεις ενέργειας και να διορθώσετε αυτά τα θέματα πριν επενδύσετε στο ηλιακό ενεργειακό σας σύστημα. Άλλωστε οι συνήθειες μας είναι αυτές που μας καθορίζουν και διαμορφώνουν τον εκάστοτε τρόπο ζωής μας.

Ευχαριστούμε για την παραχώρηση του άρθρου την Εταιρεία Ηλιοφάν Agelopoulos

 
Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb