Logo

Σκύλος "θεραπευτής" στο Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

Το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας σήμερα επισκέφτηκε ένας υπέροχος σκυλάκος και ο άνθρωπός του, η κ. Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός και εκπαιδεύτρια σκύλων.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ- Ζω.ΕΣ), με θέμα «Θεραπευτική Αγκαλιά». Το εν λόγω πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Ειδικών Σχολείων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές του σχολείου , είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν για τα αδέσποτα ζώα, για την αγάπη που πρέπει να τους προσφέρουμε, για την αγάπη που μπορούν να μας χαρίσουν και για τα δικαιώματά τους, που πολλές φορές εσκεμμένα ή μη, καταπατάμε. Αυτό βέβαια που ευχαριστήθηκαν περισσότερο απ’ όλα, όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι φωτογραφίες, ήταν η συντροφιά, τα χάδια και τα παιχνίδια του υπέροχου ‘Πόθου’, ο οποίος συνηθισμένος πια στα παιδιά, ήταν πανέτοιμος να τα γνωρίσει και να τους χαρίσει απλόχερα την αγάπη του.

"Πολλές φορές ξεχνάμε ότι το σχολείο δεν είναι μόνο στείρα γνώση ή ένα μέρος που τα παιδιά περνούν την ώρα τους. Ρόλος του σχολείου, εκτός όλων των άλλων, είναι να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν το καλύτερο που μπορούν να γίνουν και να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τους γύρω τους, είτε είναι άνθρωποι, είτε είναι ζώα. Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία είχαν οι μαθητές μας σήμερα!

Ακόμα, γνωρίζουμε πως τα ζώα, είτε αυτά είναι άλογα, είτε δελφίνια, είτε σκύλοι, εκτός από εξαιρετική συντροφιά, λειτουργούν και θεραπευτικά στους ανθρώπους, πόσο μάλλον στα παιδιά! Ακόμα και σε μία μικρή και σύντομη συνάντηση, όπως αυτή που είχαμε εμείς σήμερα με τον Πόθο, είδαμε πολλούς από τους μαθητές μας, από διστακτικοί και φοβισμένοι να ανοίγονται, να χαίρονται και να απολαμβάνουν την επαφή με το ζώο!

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κατερίνα Παπαποστόλου, ελπίζουμε να μας επισκεφτεί μαζί με τους τετράποδους, νέους φίλους μας ξανά και ας θυμόμαστε πάντα πως ο πολιτισμός μίας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα παιδιά και τα ζώα" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb