Logo

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, το παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Παιδική Διατροφή», την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ελιάς στην Βέροια.

Από νωρίς το πρωί οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι της Βέροιας ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους για την υγιεινή διατροφή, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια, μαθήματα μαγειρικής υγιεινών σνακ, ενημερωτικά έντυπα κι άλλες δραστηριότητες.

Στο κοινό μοιράστηκε ενημερωτικό έντυπο για το τι θα περιλαμβάνει «το πιάτο μου», ποια φρούτα και λαχανικά ενδείκνυται για κάθε εποχή, οδηγίες για το πώς να τρεφόμαστε σωστά, συστάσεις για την παιδική κι εφηβική ηλικία κι άλλες πληροφορίες.

Επίσης σε όλους μοιράστηκαν φρούτα εποχής, γευστικά σνακ, και κουλουράκια βρώμης.

Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν μπαλόνια, ενώ διασκέδασαν βγάζοντας φωτογραφίες πίσω από το ειδικά διαμορφωμένο σταντ, ως καρότα ή μπρόκολα, έπαιξαν με το φιδάκι της διατροφής, ζωγράφισαν «το πιάτο μου», και ζωγράφισαν το πρόσωπο τους με διάφορα φρούτα και λαχανικά.

Στο παραπάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι είπε η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Ξένια Μαρία Παπαναστασίου και στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

 
 

 

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb