Logo

Στην Βέροια η έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λεσχών Vespa

Μετά από κοινή απόφαση και ενέργειες 19 επίσημα αναγνωρισμένων από Ειρηνοδικεία, λεσχών vespa της Ελλάδος, συντονίστηκε η ίδρυση  (Ε.Ο.ΛΕ.Β) ή VESPA CLUB HELLAS ως επίσημο δευτεροβάθμιο όργανο των λεσχών βέσπα που δραστηριοποιού-νται στην ελληνική επικράτεια και επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας-VESPA WORLD CLUB.

Οι 19 λέσχες οι οποίες απαρτίζουν την Ομοσπονδία είναι τα vespa club: Ρόδου, Ηρακλείου, Χανίων, Χίου, Σάμου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Λευκάδος, Αχαϊκή Λέσχη, Αθηναϊκή Λέσχη, Πειραιώς, Βόλου, Λαμίας, Πρέβεζας και Σκιάθου-(S.O.S).

Η ιστορία των λεσχών βέσπα είναι γνωστή στους ελληνικούς,μοτοσικλετιστικούς κύκλους για τις συνεχείς δραστηριότητες, συναντήσεις, οδοιπορικά, ταξίδια και συμμετοχή των μελών της σε διεθνείς συναντήσεις. Ξεκινάει με την αναγνώριση της πρώτης επίσημης λέσχης vespa της Ελλάδος το 1986, του v.c.Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν την προγενέστερηύπαρξη vespa club στην Ελλάδα, στην Αθήνα από τις αρχές του 1950!!!

Κορυφαία στιγμή στην άτυπη, μέχρι πρόσφατα, Ομοσπονδία ήταν η διοργάνωση της μοναδικής Πανευρωπαϊκής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το 1997, στη Θεσσαλονίκη!

Με την υπ’ αριθμ. 4/10-3-2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βέροιας ιδρύθηκε και λειτουργεί η Ομοσπονδία με έδρα την πόλη της Βέροιας.

Την 6η Μαΐου 2017, στην Αθήνα, στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λεσχών Βέσπα (Ε.Ο.ΛΕ.Β)-VESPA CLUB HELLAS, για την ανάδειξη του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτές είχαν προκηρυχτεί, σύμφωνα με το καταστατικό και οι οποίες διοργανώθηκαν από κοινού από τις δύο επίσημες λέσχες-μέλη της Ομοσπονδίας που δραστηριοποιούνται στην Αττική, του Vespa Club Πειραιώς και της Αθηναϊκής Λέσχης Vespa.

Από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν συστάθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο αποτελούν οι:
• ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ (V.C.ΘΕΣ/ΚΗΣ)
• ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ (V.C.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
• Γεν.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΗΛΙΑΣ (V.C.ΒΕΡΟΙΑΣ)
• ΤΑΜΙΑΣ ΔΟΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (V.C.ΚΑΒΑΛΑΣ)
• Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΟΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (V.C.ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
• Τμ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ&ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΡΟΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (V.C.ΣΑΜΟΥ)
• Τμ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ (V.C.ΧΙΟΥ)

Αναπληρωματικά μέλη τους:
• ΚΟΛΕΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (V.C.ΚΟΖΑΝΗΣ)
• ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (V.C.ΒΟΛΟΥ)

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb