Το πέρασμα στο Φαράγγι της Κράστας...δέος

faraggi krasta2

Φαράγγι της Κράστας
Πόσες φορές μας κυρίεψες...

Έχε μας αιώνες στην καρδιά σου ... η.τ

Νέοι, όλοι νέοι ! Πλήθη χαράς και κόσμου,όρεξη και μάνα οξυγόνου, γεωγραφία μνήμης, ιστορία, αναζωογόνηση και δέος, μαγευτικό το Φαράγγι της Κράστας, το πέρασμα του έως τον καταρράκτη του Μέγα Ρέματος, ευόδωσε Κυριακή 31/ 8/ 2014, οργώνοντας τη ζωή , ποτίζοντας, δροσίζοντας και το Γιαννακοχώρι.

Όρνια, πλατάνια, πυξάρια, κισσοί, βότσαλα, κρότοι, χελώνες,βατράχια, σαυρούλες, πουρνάρια και ποίηση, Δέση, Μέση, Στενό, Γαλάζια Νερά, Πράσινα Νερά, Φουρκέτα, Μαύρο Λιμάνι, Αερόπετρα, Καταρράκτης, ευωδέας γης και ουρανού, βήμα το βήμα, ανάσα ανάσα, στροφή τη στροφή...

Έλαμψαν, φώτισαν, γιόρτασαν, έζησαν, οι τυχεροί πεζοπόροι επισκέπτες, όλων των ηλικιών, και του Κυρ Σπύρου,80 ετών, στεφανώνοντας σώματα και ψυχές, με την απίστευτη πρωτοβουλία του ΑRTville festival , την συμμετοχή του ΕΟΣ Νάουσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννακοχωρίου και όλοι μαζί, γύρω στους 60 φίλους και δίχως ένα ατύχημα, Εύγε !

Ευτυχείς σε υπέρτατο βαθμό, επαρκείς ευτυχώς, τονίσαμε τον κύκλο της ζωής, την αρμονία της φύσης, της φύσης μας, της ταπεινότερης..., εκτός μνημονίων, ας απουσιάζουν πινακίδες, με πολλές αδιαφορίες τοπικών αρχών και μη για το φαράγγι τόσα χρόνια, και ας αυξάνουν οι μηδενικές εθελοντικές φροντίδες, Το φαράγγι θριαμβεύει, γιορτάζει, πάντα καλεί, στολίζει τον τόπο μέσα στους αιώνες, με τις κατακόκκινες Παιώνιες την άνοιξη στις κορυφές, το νεολιθικό σπήλαιο στα 530 μέτρα, ανεξερεύνητο ...

Η σπουδαιότητα και η γενναιότητα ανταμώνουν ! Τον Οκτώβριο πάλι, σε ένα διήμερο δράσεων αναρρίχησης , στους όγκους των βράχων της Κράστας, στις ήδη 12 χαραγμένες διαδρομές, κατοικώντας ψηλά, πιο ψηλά απ΄τις καρδιές μας !

ΗΛΙΑΣ ΤΣΕΧΟΣ