Πρόβλεψη καιρού

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-03-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχκά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα βόρεια 6, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19, τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραίες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτική Μακεδονία θα βελτιωθεί, όμως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από το απόγευμα.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων, βαθμιαία στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα 5 με 6 με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα τοπικά στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραίες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά κυρίως στα ανατολικά του νομού .

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-03-2024

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά έως τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69